Κόσμος Τρίτη 31/10/2023, 23:00
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Κατ’ αρχήν συμφωνία για συνάντηση Biden-Xi στο Σαν Φρανσίσκο

Λευκός Οίκος: Κατ’ αρχήν συμφωνία για συνάντηση Biden-Xi στο Σαν Φρανσίσκο

Σε μία κατ’ αρχήν συμφωνία για τη συνάντησή του Αμερικανού προέδρου, Joe Biden και του Κινέζου ομόλογό του, Xi Jinping στο Σαν Φρανσίσκο τον Νοέμβριο προχώρησαν αντιπροσωπείες των δύο χωρών.

Το μόνο που πρέπει να καθοριστεί πλέον είναι οι λεπτομέρειες αυτής της συνάντησης δήλωσε την Τρίτη ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Biden.

Ο αξιωματούχος ενίσχυσε τις παρατηρήσεις της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre,η οποία κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες στοχεύουν να έχουν μια εποικοδομητική συζήτηση στο περιθώριο του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού στο Σαν Φρανσίσκο.

«Υπάρχει μια κατ’ αρχήν συμφωνία να συναντηθούμε στο Σαν Φρανσίσκο τον Νοέμβριο. Εξακολουθούμε να επεξεργαζόμαστε σημαντικές λεπτομέρειες που απαιτούνται για την οριστικοποίηση αυτών των σχεδίων», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο Biden, ο σύμβουλός του σε θέματα εθνικής ασφάλειας Jake Sullivan και ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken συζήτησαν την προοπτική μιας συνόδου κορυφής Biden-Xi σε συνομιλίες που είχαν με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Wang Yi στον Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Παρασκευή.

Η σύνοδος κορυφής του APEC πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΕΞ Κίνας: Ο δρόμος προς τη σύνοδο κορυφής Σι-Μπάιντεν δεν θα είναι «ομαλός»

Κρεμλίνο: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να οικοδομήσουν μια «νέα παγκόσμια τάξη»

Κίνα: Ο μεγαλύτερος παραγωγός γραφίτη στον κόσμο περιορίζει τις εξαγωγές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News