Κόσμος Παρασκευή 8/09/2023, 18:39
ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση με τον δικηγόρο του Φ. Μπελέρη στον ΔΣΑ: «Παραβιάζονται θεμελιώδεις αρχές»

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος ενημέρωσε για τη συνεχιζόμενη προφυλάκιση και τη δικαστική πορεία της υπόθεσης

Συνάντηση με τον δικηγόρο του Φ. Μπελέρη στον ΔΣΑ: «Παραβιάζονται θεμελιώδεις αρχές»

Συνάντηση με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Φρέντι Μπελέρη, Eugen Gjyzari, έλαβε χώρα την Παρασκευή στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κατά την οποία εκφράστηκε «η συμπαράστασή τού δικηγορικού σώματος στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας».

Ειδικότερα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος ενημέρωσε αναλυτικά για τη συνεχιζόμενη προφυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου και την εν γένει δικαστική πορεία της υπόθεσης.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο νομικός Σύμβουλος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Λάμπρος Αντωνίου και ο δικηγόρος Αθηνών Αρης Κατσαλίδας, ενώ παρέμβαση πραγματοποίησε και ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, τονίζοντας πως αντιπροσωπεία της Ολομέλειας θα παρασταθεί κατά τη συζήτηση της εκ νέου επανεξέτασης της προφυλάκισής του κ. Μπελέρη.

Σύμφωνα με τον κ. Βερβεσό, στην υπόθεση «παραβιάζονται οι θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου και της δίκαιης δίκης», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί «στην ανάγκη προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων της αναγνωρισμένης δικαϊκώς ελληνικής μειονότητας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΣΑ

«Συνάντηση με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη, Eugen Gjyzari, έλαβε χώρα σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος ενημέρωσε αναλυτικά για τη συνεχιζόμενη προφυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου και την εν γένει δικαστική πορεία της υπόθεσης.

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός εξέφρασε τη συμπαράσταση του δικηγορικού σώματος στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, καθόσον παραβιάζονται οι θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου και της δίκαιης δίκης και επεσήμανε την ανάγκη προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων της αναγνωρισμένης δικαϊκώς ελληνικής μειονότητας.

Περαιτέρω, ενημέρωσε τον πληρεξούσιο δικηγόρο του δημάρχου για την πρόσφατη απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία αντιπροσωπεία της Ολομέλειας θα παρασταθεί κατά τη συζήτηση της εκ νέου επανεξέτασης της προφυλάκισής του.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο νομικός Σύμβουλος της Ολομέλειας Λάμπρος Αντωνίου και ο δικηγόρος Αθηνών Αρης Κατσαλίδας».

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Ράμα: Ο Μπελέρης λογοδοτεί στην αλβανική δικαιοσύνη όπως όλοι

Κ. Μπακογιάννης: «Η δημοκρατία δεν φυλακίζεται – Το μήνυμά μας είναι δυνατό και προς όλους»

Το μήνυμα του Φ. Μπελέρη από τη φυλακή – Κατασκευασμένη η κατηγορία, εμείς κερδίσαμε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News