Κόσμος Δευτέρα 14/08/2023, 22:01
ΚΟΣΜΟΣ

Το μήνυμα του Φ. Μπελέρη από τη φυλακή – Κατασκευασμένη η κατηγορία, εμείς κερδίσαμε

Το μήνυμά του Φρέντι Μπελέρη μέσα από τη φυλακή δημοσιεύει η «Κ». Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, απευθύνθηκε στους πολίτες που τον εξέλεξαν, με φόντο τη συγκέντρωση υποστήριξής του στην Αλβανία

Το μήνυμα του Φ. Μπελέρη από τη φυλακή – Κατασκευασμένη η κατηγορία, εμείς κερδίσαμε

Το μήνυμα του Φρέντι Μπελέρη μέσα από τη φυλακή δημοσιεύει η «Κ». Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, απευθύνθηκε στους πολίτες που τον εξέλεξαν, με φόντο τη συγκέντρωση υποστήριξής του στην Αλβανία, όπου ταξίδεψαν για να δώσουν το «παρών» ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. 

Εχοντας συμπληρώσει 90 ημέρες στη φυλακή, ο Φρέντι Μπελέρης χαρακτηρίζει «συκοφαντική, κατασκευασμένη και ψεύτικη» την κατηγορία σε βάρος του και διαβεβαιώνει τους ψηφοφόρους του ότι δεν φοβάται.  

Το μήνυμα του Φ. Μπελέρη από τη φυλακή – Κατασκευασμένη η κατηγορία, εμείς κερδίσαμε-1

Αναλυτικά, ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας αναφέρει: 

«Χειμαρριώτες και Χειμαρριώτισσες ψηλά το κεφάλι. Ενενήντα ημέρες στη φυλακή και δεν υπάρχει στιγμή που να μην είμαι δίπλα σας και να μη σας νιώθω δίπλα μου. 90 ημέρες δεν υπήρξε λεπτό να μετανιώσω για τον αγώνα μας. Δεν υπάρχει λεπτό που να φοβήθηκα. Η ψυχή μου και το φρόνημα δεν φυλακίζονται. 

Η Δικαιοσύνη κερδίζει πάντα, άλλοτε αργά και άλλοτε γρήγορα. Εμάς μας οδηγεί η πίστη μας και ο αγώνας μας για τα δικαιώματα μας. 

Για το δικαίωμα να ζούμε και να ευημερούμε στην πατρογονική μας γη. Για το δικαίωμα στη γλώσσα μας, στην παρουσία μας, στην εθνική μας ταυτότητα. 

Δώσαμε έναν αγώνα με ήθος και αξιοπρέπεια. Υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα όλων των πολιτών του δήμου Χειμάρρας, Αλβανών και Ελλήνων να ζουν στον τόπο τους με δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα και ευκαιρίες δουλειάς. 

Η συκοφαντική, κατασκευασμένη, ψεύτικη κατηγορία, η προφυλάκισή μου και η παρεμπόδιση να αναλάβω τα καθήκοντα του δημάρχου Χειμάρρας είναι άνανδρη. Ομως μην ξεχνάτε λεπτό ότι εμείς κερδίσαμε. Κερδίσαμε τις εκλογές αλλά και κάτι μεγαλύτερο. Τα χρόνια προβλήματά μας υιοθετήθηκαν σε ολόκληρο τον δημοκρατικό κόσμο και την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.

Ολοι τώρα γνωρίζουν ότι σε ετούτο τον τόπο ο ισχυρός είναι άδικος και καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Ολοι τώρα γνωρίζουν ότι οι Χειμαρριώτες δίνουν έναν πολύχρονο, δίκαιο αγώνα. Ποτέ ως σήμερα τα ζωτικής σημασίας προβλήματά μας δεν είχαν βρει τόσους πολλούς και τόσους ισχυρούς υποστηρικτές. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη από αυτή των εκλογών. 

Αδέλφια μου, μην ανησυχείτε για εμένα. Αντέχω γιατί είμαι υπερήφανος για εσάς. Αλλά κυρίως, είμαι ευγνώμων στον Θεό και τους ανθρώπους που με ευλόγησαν μέσα από την ευρύτερη στέρηση των δικαιωμάτων μου, να μάθουν όλοι για τον πολύχρονο αγώνα μας». 

Τα Τίρανα επιχείρησαν να ματαιώσουν τη συγκέντρωση

Νωρίτερα τα Τίρανα επιχείρησαν να ματαιώσουν την προγραμματισμένη συγκέντρωση για τον δήμαρχο Χειμάρρας. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν για την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς απευθύνθηκε στη συγκέντρωση, χαρακτηρίζοντας «βαθύτατα αντιευρωπαϊκή» την κράτηση του δημάρχου.

Μιλώντας σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε πως «ευρωπαϊκός τρόπος ζωής σημαίνει Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ελευθερία του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι». Οπως είπε, αυτή είναι η βάση για όσες χώρες επιθυμούν να γίνουν μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας και η Αλβανία δε μπορεί να αποτελεί εξαίρεση.

 

 

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News