Κόσμος Τρίτη 22/08/2023, 21:52
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδία ο Biden – Στην ASEAN η αντιπρόεδρος Harris

ΗΠΑ: Στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδία ο Biden – Στην ASEAN η αντιπρόεδρος Harris

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden θα επισκεφθεί την Ινδία από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου για τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 κρατών, ενώ η αντιπρόεδρος Kamala Harris θα ταξιδέψει στην Τζακάρτα από τις 4 έως τις 7 Σεπτεμβρίου για να λάβει μέρος σε συνόδους κορυφής των ηγετών της Νοτιοανατολικής Ασίας, δήλωσε ο Λευκός Οίκος την Τρίτη.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Jake Sullivan ανακοίνωσε τα ταξίδια καθώς η ομάδα των μεγάλων αναδυόμενων οικονομιών BRICS – Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική – πραγματοποιεί σύνοδο κορυφής στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Το εν λόγω μπλοκ ιδρύθηκε το 2009 για να προσφέρει στα μέλη του μια πλατφόρμα για να αμφισβητήσουν μια παγκόσμια τάξη πραγμάτων που κυριαρχείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους δυτικούς συμμάχους τους.

«Ο πρόεδρος θα επαναβεβαιώσει επίσης τη δέσμευση των ΗΠΑ στην G20 ως το κορυφαίο φόρουμ οικονομικής συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, μεταξύ άλλων με τη δέσμευση ότι οι ΗΠΑ θα φιλοξενήσουν την G20 το 2026», δήλωσε στους δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη.

Σημειώνεται ότι το Reuters είχε μεταδώσει αποκλειστικά στις 9 Αυγούστου ότι ο Biden ήταν απίθανο να παραστεί στη σύνοδο κορυφής της Ένωσης των 10 κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στη Τζακάρτα, επικαλούμενο αρκετούς διπλωμάτες που δήλωσαν ότι θα ήταν σημαντική απογοήτευση αν ο Biden δεν πήγαινε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reutes

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News