Κόσμος Τετάρτη 12/07/2023, 18:44
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Δεν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τα F-16 εναντίον της Ελλάδας

Ερντογάν: Δεν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τα F-16 εναντίον της Ελλάδας

«Στόχος είναι να κερδίσουμε περισσότερους φίλους παρά περισσότερους εχθρούς» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον απόηχο της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκης.

«Ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε τα F-16 μας εναντίον της Ελλάδας και δεν σκοπεύουμε να τα χρησιμοποιήσουμε εναντίον της Ελλάδας στο μέλλον», πρόσθεσε.

 

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σήμερα από το Βίλνιους της Λιθουανίας «πιο αισιόδοξος από ποτέ» για το θέμα της πώλησης στην Τουρκία μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν είχε χθες συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο λιθουανική πρωτεύουσα, ενώ μια μέρα νωρίτερα η τουρκική ηγεσία είχε δώσει και το πράσινο φως για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ όπως της ζητούσε η Ουάσιγκτον. 

Η διοίκηση Μπάιντεν έχει πάντως στείλει από την πλευρά της το μήνυμα, μέσω του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν, ότι θέλει να προχωρήσει στην πώληση νέων F-16 στην Τουρκία σε συνεννόηση με το αμερικανικό Κογκρέσο. 

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News