Κόσμος Σάββατο 6/08/2022, 13:41
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Γερμανία και Γαλλία όργανα της προπαγάνδας Ελλάδας και Κύπρου

«Είναι απαράδεκτο να επικρίνουν τη χώρα μας με ανακριβείς εκτιμήσεις, ενώ κλείνουν τα μάτια τους στα βήματα της Ελλάδας που αγνοούν το διεθνές δίκαιο»

Ερντογάν: Γερμανία και Γαλλία όργανα της προπαγάνδας Ελλάδας και Κύπρου

Την ενόχληση του για τις δηλώσεις στήριξης υπέρ της Ελλάδας από Γερμανία και Γαλλία εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επιτέθηκε στη χώρα μας για άλλη μια φορά, αναφέροντας ότι «αγνοεί το διεθνές δίκαιο».

«Ο υπουργός Εξωτερικών μας έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις σε αυτές τις μεροληπτικές δηλώσεις», σχολίασε ο πρόεδρος της Τουρκίας, αναφερόμενος στη σύγκρουση που είχε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τη Γερμανίδα ΥΠΕΞ, Αναλένα Μπέρμποκ, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεών τους την περασμένη εβδομάδα.

Μάλιστα, ο Τούρκος ηγέτης δεν δίστασε να αναφέρει ότι η Γερμανία και η Γαλλία «γίνονται τα όργανα τα ελληνικής και της ελληνοκυπριακής προπαγάνδας».

«Είναι απαράδεκτο να επικρίνουν τη χώρα μας με ανακριβείς εκτιμήσεις, ενώ κλείνουν τα μάτια τους στα βήματα της Ελλάδας που αγνοούν το διεθνές δίκαιο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι υπέρ της σταθερότητας και της ασφάλειας της Ευρώπη, κάνοντας ειδική μνεία στη συμφωνία για τα σιτηρά μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. 

«Η θέση της Τουρκίας για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Ευρώπης είναι προφανής. Επιδείξαμε για άλλη μια φορά αυτόν τον ρόλο ως πρωτοπόροι στη λύση της παγκόσμιας κρίσης των σιτηρών», είπε σε δημοσιογράφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέφυγε να σχολιάσει όταν ερωτήθηκε και για το ζήτημα με τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα και τις παραιτήσεις του επικεφαλής της ΕΥΠ και του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου. 

«Δεν εμπλέκομαι στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας. Αυτό είναι εσωτερικό τους ζήτημα», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους στην πτήση επιστροφής προς την Τουρκία από το Σότσι της Ρωσίας, όπου ο Ερντογάν είχε μακράς διάρκειας συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News