Κόσμος Πέμπτη 29/06/2023, 19:38
ΚΟΣΜΟΣ

Πυρκαγιά στο εμβληματικό κατάστημα Tiffany στη Νέα Υόρκη

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν μετασχηματιστή υψηλής τάσης. Το εμβληματικό κατάστημα, που έγινε διάσημο στην ταινία του 1961 με την Όντρεϊ Χέπμπορν «Breakfast at Tiffany's», βρίσκεται δίπλα στον Πύργο Τραμπ

Πυρκαγιά στο εμβληματικό κατάστημα Tiffany στη Νέα Υόρκη

Το πλέον γνωστό κοσμηματοπωλείο της Τiffany στο Μανχάταν έπιασε φωτιά το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης.

Πλάνα από το κατάστημα λίγο πριν από τις 11:30 π.μ. έδειχναν πυροσβέστες να ρίχνουν με μάνικες στο κτίριο. Στην πρόσοψη του καταστήματος φαίνονταν ζημιές από τον καπνό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν μετασχηματιστή υψηλής τάσης.

Το εμβληματικό κατάστημα, που έγινε διάσημο στην ταινία του 1961 με την Όντρεϊ Χέπμπορν «Breakfast at Tiffany’s», βρίσκεται δίπλα στον Πύργο Τραμπ.

Το κοσμηματοπωλείο στην 57η οδό και την Πέμπτη Λεωφόρο άνοιξε ξανά τον Απρίλιο μετά από ανακαίνιση που διήρκεσε σχεδόν τρία χρόνια.

 

«Απλωμένο» σε 10 ορόφους και καταλαμβάνοντας περίπου 110.000 τετραγωνικά πόδια (10.000 τετραγωνικά μέτρα), το κατάστημα υποβλήθηκε σε oλική ανακαίνιση από τον αρχιτέκτονα Πίτερ Μαρίνο, ο οποίος έχει εργαστεί και σε άλλα της LVMH.

«Είναι το μεγαλύτερο έργο για την LVMH όσον αφορά το λιανικό εμπόριο», είπε στους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο 30χρονος Αλεξάντερ Αρνό ο οποίος επιβλέπει τα προϊόντα  στο Tiffany. «Περισσότερο από ένα κατάστημα, είναι πραγματικά ένα ορόσημο – είναι μια γκαλερί τέχνης, είναι ένας εκθεσιακός χώρος, είναι πολλά εστιατόρια, είναι ένα ιδιωτικό κλαμπ, είναι όλα ταυτόχρονα που έχουμε βάλει κάτω από την ίδια στέγη».

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News