Κόσμος Δευτέρα 11/01/2021, 11:47
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Μάλτα έχει κρατήσει ανοικτά τα σχολεία από το Σεπτέμβριο

Γιατί η Μάλτα έχει κρατήσει ανοικτά τα σχολεία από το Σεπτέμβριο

Στις τάξεις τους επιστρέφουν σήμερα οι δάσκαλοι της Μάλτας, έπειτα από μία διήμερη απεργία, καθώς η κυβέρνηση συμφώνησε να τους δώσει προτεραιότητα στο πρόγραμμα εμβολιασμών.

Τα σχολεία στη Μάλτα είναι ανοικτά από το Σεπτέμβριο, όμως τα συνδικάτα των δασκάλων προχώρησαν σε απεργία την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από μία αύξηση των κρουσμάτων, καθώς την περασμένη Πέμπτη ανακοινώθηκαν 245 νέες καταγεγραμμένες μολύνσεις, οι περισσότερες μέχρι στιγμής.

Έπειτα από συνομιλίες με την κυβέρνηση, ο εμβολιασμός των δασκάλων επισπεύδεται και θα πραγματοποιηθεί αφότου θα έχει χορηγηθεί το εμβόλιο στους υγειονομικούς και τους ευπαθείς ηλικιωμένους.

Οι ιατρικές αρχές της Μάλτας έχουν εκτιμήσει ότι είναι καλύτερο να κρατήσουν τα σχολεία ανοικτά, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Έρευνα την οποία επικαλούνται οι αρχές έχει δείξει ότι τα παιδιά και οι οικογένειές τους έχουν λιγότερες κοινωνικές επαφές όταν τα σχολεία είναι ανοικτά.

Βέβαια, άλλες κυβερνήσεις ακολουθούν διαφορετική στρατηγική. Στην Ιταλία, τα παιδιά του Λυκείου δεν έχουν  επιστρέψει ακόμα στην κανονικότητα από το lockdown του περασμένου Μαρτίου. Η δια ζώσης διδασκαλία επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα, αλλά πήρε παράταση έως τις 18 Ιανουαρίου.

Στη Μάλτα, οι αρχές μείωσαν τον αριθμό των παιδιών σε κάθε τάξη και δημιούργησαν «φούσκες» για να περιορίσουν τις επαφές των παιδιών. Η προσέλευση και η αποχώρηση από τα σχολεία γίνονται σε διαφορετικές ώρες ανά τάξη. Οι αρχές θεωρούν ότι τα μέτρα αυτά έχουν αποδώσει, καθώς δεν έχουν καταγραφεί συρροές κρουσμάτων στα σχολεία από το Σεπτέμβριο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News