Κόσμος Σάββατο 17/06/2023, 12:51
ΚΟΣΜΟΣ

Ουγκάντα: Ξεπερνούν τα 40 τα θύματα από την τρομοκρατική επίθεση του ISIS σε σχολείο

Ουγκάντα: Ξεπερνούν τα 40 τα θύματα από την τρομοκρατική επίθεση του ISIS σε σχολείο

Μαχητές που συνδέονται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και συγκεκριμένα μέλη των Συμμαχικών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ADF), ουγκαντέζικης οργάνωσης που έχει την έδρα της στο ανατολικό Κογκό και έχει δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, επιτέθηκαν στο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λιουμπιρίρα, στην Μποντούε, στη δυτική Ουγκάντα πυρπολώντας έναν κοιτώνα και κλέβοντας τρόφιμα αργά το βράδυ χθες Παρασκευή, ανέφερε η αστυνομία.

Ο Bilal Katamba, εκπρόσωπος του στρατού της Ουγκάντα, δήλωσε στο CNN ότι έξι φοιτητές απήχθησαν επίσης κατά την επιδρομή, στην οποία συμμετείχαν έως και 25 άτομα.

Η ιδιωτική τηλεόραση NTV Uganda ανέφερε στο Twitter ότι ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 41, ενώ η κρατική εφημερίδα New Vision ανέφερε ότι είναι 42, ενώ νωρίτερα η αστυνομία έκανε λόγω για 25 νεκρούς, χωρίς όμως να αναφέρει πόσοι από τους νεκρούς ήταν μαθητές/μαθήτριες του σχολείου.

Οι στρατιώτες καταδιώκουν τους δράστες που διέφυγαν προς το Εθνικό Πάρκο Βιρούνγκα στη ΛΔ του Κονγκό, πρόσθεσε η αστυνομία.

Τον Απρίλιο, οι ADF επιτέθηκαν σε χωριό στην ανατολική ΛΔ του Κονγκό, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 ανθρώπους.

Η Ουγκάντα έστειλε στρατεύματα στο Κονγκό προκειμένου να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ADF. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS