Κόσμος Τρίτη 13/06/2023, 20:48
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Εντείνονται οι επιθέσεις φιλορώσων χάκερ εναντίον ελβετικών στόχων

Ελβετία: Εντείνονται οι επιθέσεις φιλορώσων χάκερ εναντίον ελβετικών στόχων

Οι ελβετικές αρχές δήλωσαν την Τρίτη ότι μια φιλορωσική ομάδα χάκερς έχει εντείνει τις κυβερνοεπιθέσεις της εναντίον της χώρας, με τους χάκερς να ισχυρίζονται ότι έχουν καταρρίψει αρκετούς βασικούς ιστότοπους, μεταξύ των οποίων και αυτόν του αεροδρομίου της Γενεύης.

Οι κυριότεροι κυβερνητικοί ιστότοποι της Ελβετίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του κοινοβουλίου και της ομοσπονδιακής διοίκησης, έχουν πληγεί τις τελευταίες ημέρες από μια κατανεμημένη επίθεση άρνησης παροχής υπηρεσιών (DDoS), την οποία ανέλαβε η ομάδα NoName.

Σε δήλωσή του στο Reuters την Τρίτη, το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας (NCSC) της Ελβετίας χαρακτήρισε την ένταση της επίθεσης DDoS ως εξαιρετικά υψηλή και προειδοποίησε ότι ορισμένοι κυβερνητικοί ιστότοποι ενδέχεται να παραμείνουν μη προσβάσιμοι.

Η επίθεση έρχεται την ώρα που το ελβετικό κοινοβούλιο προετοιμάζεται για μια βιντεοσκοπημένη ομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

«Οι κοινοβουλευτικές υπηρεσίες κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διασφαλίσουν ότι η ζωντανή μετάδοση την Πέμπτη μπορεί να διεξαχθεί ομαλά», δήλωσε το NCSC.

Η ομάδα NoName δήλωσε ότι είχε πραγματοποιήσει επίθεση κατά του ιστότοπου του κοινοβουλίου την περασμένη εβδομάδα ως απάντηση στην υιοθέτηση από την Ελβετία ενός ακόμη πακέτου κυρώσεων της ΕΕ κατά της Μόσχας.

Την Τρίτη επιτέθηκε και σε άλλους ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου της Γενεύης, κόμβου για διπλωμάτες και αξιωματούχους που ταξιδεύουν στα Ηνωμένα Έθνη.

«Ο ιστότοπος του Διεθνούς Αεροδρομίου της Γενεύης δεν άντεξε στην επίθεσή μας», έγραψε η ομάδα στην υπηρεσία μηνυμάτων Telegram, δημοσιεύοντας μια εικόνα μιας αρκούδας που επιδεικνύει τα νύχια της.

Το αεροδρόμιο δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News