Κόσμος Τρίτη 6/06/2023, 22:45
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Δείπνο Όλαφ Σολτς με Μακρόν στο Πότσνταμ

Γερμανία: Δείπνο Όλαφ Σολτς με Μακρόν στο Πότσνταμ

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς υποδέχθηκε νωρίτερα απόψε στο Πότσνταμ τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Ο κ. Σολτς ξενάγησε τον προσκεκλημένο του στην πρωτεύουσα του Βρανδεμβούργου, όπου διαμένει, ενώ αυτήν την ώρα οι δύο ηγέτες δειπνούν σε εστιατόριο της περιοχής.

«Οι χώρες μας συνδέονται με άρρηκτη φιλία. Μαζί αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις αυτών των ημερών και της εποχής μας. Για αυτό χαίρομαι που σας συναντώ σήμερα στην πόλη όπου ζω. Καλώς ήλθατε στο Πότσνταμ, αγαπητέ Εμανουέλ Μακρόν!», έγραψε πριν από λίγη ώρα στο Twitter ο καγκελάριος, με αναρτήσεις στη γερμανική και στη γαλλική γλώσσα.

Ο Όλαφ Σολτς περπάτησε με τον Εμανουέλ Μακρόν στο κέντρο του Πότσνταμ και στο «Νησί της Φιλίας», ενώ επισκέφθηκαν μαζί το Μουσείο Μπαρμπερίνι. Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σολτς υποδέχεται ως καγκελάριος ξένο ηγέτη στον τόπο κατοικίας του, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Βερολίνο. Ο κ. Μακρόν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο από 2 έως 4 Ιουλίου, έπειτα από πρόσκληση του ομοσπονδιακού προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News