Κόσμος Κυριακή 14/05/2023, 14:18
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ψήφισε ο Κιλιτσντάρογλου – «Μας έλειψε η δημοκρατία»

«Η δημοκρατία έλειψε σε όλους μας. Μας έλειψε να είμαστε μαζί, να αγκαλιαζόμαστε», δήλωσε ο κ. Κιλιτσντάρογλου

Τουρκία: Ψήφισε ο Κιλιτσντάρογλου – «Μας έλειψε η δημοκρατία»

Χαμογελαστός και αισιόδοξος ο εκλεκτός της τουρκικής αντιπολίτευσης για την προεδρία της χώρας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ψήφισε νωρίς το μεσημέρι δηλώνοντας ανακουφισμένος για την επιστροφή της δημοκρατίας στην Τουρκία, προφανώς αναφερόμενος σε ενδεχόμενη επικράτησή του έναντι του επί 21 έτη ηγέτη της χώρας Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν.

«Η δημοκρατία έλειψε σε όλους μας. Μας έλειψε να είμαστε μαζί, να αγκαλιαζόμαστε. Θα δείτε, η άνοιξη θα επιστρέψει σε αυτή τη χώρα, αν το θέλει ο Θεός, και θα διαρκέσει για πάντα», πρόσθεσε ο κ. Κιλιτσντάρογλου εν μέσω θερμότατων χειροκροτημάτων.

Ο υποψήφιος της κεμαλικής αντιπολίτευσης, που στηρίζεται όμως και από το φιλοκουρδικό κόμμα, εκτιμάται από τις δημοσκοπήσεις ότι έχει ελαφρό προβάδισμα έναντι του κ. Ερντογάν, αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Στις κάλπες προσέρχονται 64 εκατομμύρια ψηφοφόροι, μία μέρα μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για του Τούρκους εκτός της χώρας. Εντός Τουρκίας οι εκλογείς έχουν μόνο εννέα ώρες στη διάθεσή τους, αφού οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και κλείνουν στις 5 το απόγευμα.

Καμία ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα δεν επιτρέπεται πριν τις 9 το βράδυ, βάσει νόμου.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News