Κόσμος Δευτέρα 10/04/2023, 17:03
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Σκοπεύω να είμαι υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του 2024

Μπάιντεν: Σκοπεύω να είμαι υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του 2024

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να θέσει υποψηφιότητα και για δεύτερη προεδρική θητεία στις αμερικανικές εκλογές του 2024, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμος να το ανακοινώσει, όπως μετέδωσε το NBC.

«Σκοπεύω να είμαι υποψήφιος… αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να το ανακοινώσουμε ακόμα», σχολίασε ο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Today» του NBC. 

Πέρυσι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε πει στον αιδεσιμότατο Αλ Σάρπτον πως θα διεκδικήσει και δεύτερη θητεία, σε κατ’ ιδίαν συζήτηση στον Λευκό Οίκο, όπως είχε αποκαλύψει ο Σάρπτον στο προσωπικό του National Action Network στην Ουάσινγκτον και μετέδωσε το NBC News.

Οι σύμβουλοι του Μπάιντεν έλεγαν εδώ και καιρό ότι σκόπευε να περιμένει έως και μετά τον Μάρτιο, μέχρι να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος συγκέντρωσης προεκλογικών δωρεών του έτους. Αυτό εντάσσεται στην προσπάθεια διαχείρισης των προσδοκιών, επειδή πολλοί δωρητές -που φάνηκαν γενναιόδωροι με τους στόχους των Δημοκρατικών κατά τη διάρκεια των εκλογών του περασμένου φθινοπώρου- αναζητούσαν ένα διάλειμμα.

Κορυφαίος σύμβουλος του Μπάιντεν, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συζητήσει για μια πιθανή εκστρατεία επανεκλογής που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, σημείωσε ότι η υποψηφιότητα του Μπάιντεν το 2020 ήταν ένα εγχείρημα ύψους 1,7 δισ. δολαρίων και ότι η προσπάθεια αυτή τη φορά θα είναι μεγαλύτερη. Ο σύμβουλος είπε πως ένα από τα «κλειδιά» θα είναι η εξεύρεση φωνών εκτός Ουάσινγκτον που μπορούν να διαδώσουν το μήνυμα της εκστρατείας, σε μιαν εποχή κατά την οποία πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει την πίστη τους σε οτιδήποτε πολιτικό.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News