Κόσμος Σάββατο 25/03/2023, 15:21
ΚΟΣΜΟΣ

Ρ. Σούνακ για 25η Μαρτίου: Η σχέση Ελλάδας-Βρετανίας εξελίσσεται και δυναμώνει

Ρ. Σούνακ για 25η Μαρτίου: Η σχέση Ελλάδας-Βρετανίας εξελίσσεται και δυναμώνει

Την ενιαία στάση Ελλάδας και Βρετανίας εναντίον της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και την υπεράσπιση των κοινών αξιών της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων τονίζει ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ, σε μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός υπογραμμίζει την πρόθεση των δύο κυβερνήσεων για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Αθήνας και Λονδίνου σε πολλούς τομείς, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις διμερείς εμπορικές σχέσεις, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στην ευχετήρια δήλωσή του, σημειώνει ότι «εδώ και δύο αιώνες στεκόμαστε ο ένας στο πλευρό του άλλου ως φίλοι και σύμμαχοι. Σήμερα, Βρετανία και Ελλάδα είναι ενωμένες στην καταδίκη της φρικτής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς υπερασπιζόμαστε τις κοινές μας αξίες της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων».

«Οι κυβερνήσεις μας», προσθέτει, «εργάζονται για την ανάπτυξη ακόμη ισχυρότερων δεσμών ανάμεσα στη Βρετανία και την Ελλάδα σε πολλούς τομείς, ενισχύοντας, για παράδειγμα, τις εμπορικές μας σχέσεις αξίας 10 δισεκατομμυρίων λιρών και επεκτείνοντας το μοναδικό δίκτυο σχέσεων και επαφών των πολιτών μας στους τομείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού. Είμαι βέβαιος ότι η σχέση μεταξύ των δύο περήφανων και ανεξάρτητων κρατών θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να δυναμώνει».

Καταλήγοντας, κάνει αναφορά στην ιστορική επέτειο, λέγοντας ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο είναι υπερήφανο για το ρόλο που έπαιξε στον Αγώνα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Στέλνω τις πιο θερμές ευχές μου στον ελληνικό λαό που γιορτάζει σήμερα πάνω από 200 χρόνια ανεξαρτησίας».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News