Κόσμος Σάββατο 11/03/2023, 21:06
ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Νέα πρόεδρος του ΔΗΣΥ η Αννίτα Δημητρίου

Κύπρος: Νέα πρόεδρος του ΔΗΣΥ η Αννίτα Δημητρίου

Η Αννίτα Δημητρίου είναι η νέα Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Όπως φαίνεται, το ποσοστό διαμορφώνεται στο 70% – 30%. Ο ανθυποψήφιός της Δημήτρης Δημητρίου επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της για να τη συγχαρεί και στη συνέχεια μετεβεί στην Πινδάρου για να την υποδεχτεί. Σημειώνεται ότι στις εσωκομματικές εκλογές του ΔΗΣΥ ψήφισαν 20.708 μέλη, ποσοστό 41%.

Τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου είχε και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Ο κος Χριστοδουλίδης συνεχάρη την κα Δημητρίου για την εκλογή της και στην προεδρία του ΔΗΣΥ.

Η υπόλοιπη ηγετική πυραμίδα θα συμπληρωθεί βάση και του καταστατικού του κόμματος στις αρχές Μαΐου στο Παγκύπριο Συνέδριο. Στις 6 Μαΐου θα γίνει και ο απολογισμός της πενταετίας, ενώ η παγκύπρια εκλογική συνέλευση για όλη την υπόλοιπη ηγεσία, δηλαδή για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, των τριών Αντιπροέδρων, των 25 αιρετών μελών του Πολιτικού Γραφείου και της προέδρου της ΓΟΔΗΣΥ θα πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα, στις 7 Μαΐου. 

Οι πρώτες δηλώσεις

Η νεοεκλεγείσα πρόεδρος έστειλε μήνυμα ενότητας για έναν ενωμένο και ισχυρό Δημοκρατικό Συναγερμό, έχοντας δίπλα της τον απερχόμενο Πρόεδρο, Αβέρωφ Νεοφύτου και τον ανθυποψήφιό της, Δημήτρη Δημητρίου, σε μια κατάμεστη αίθουσα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πινδάρου.

Η κ. Δημητρίου είχε έναν θερμό εναγκαλισμό με τον κ. Δημητρίου λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έκτακτης Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης, που την ανέδειξε νικήτρια με ποσοστό 69,15%. Το 41% των εγγεγραμμένων μελών του ΔΗΣΥ που συμμετείχαν στην διαδικασία εξέλεξε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο του κόμματος.

«Εδώ είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ενωμένος κι ισχυρός», ήταν η πρώτη φράση της κ. Δημητρίου. «Μαζί θα πορευτούμε στη συνέχεια, ενωμένοι, ισχυροί, πρωταγωνιστές, στα πολιτικά δρώμενα». Ευχαρίστησε από την καρδιά της «τον υπέροχο κόσμο του ΔΗΣΥ που από την πρώτη στιγμή συστρατεύτηκε κι έκανε σήμερα πράξη την ενότητα. Είμαστε όλες κι όλοι μαζί, με αυτή την σπουδαία παρακαταθήκη του Γλαύκου Κληρίδη, το όραμα για το αύριο κι έτσι θα προχωρήσουμε».

Η προσέλευση ήταν αθρόα και δόθηκε ισχυρό μήνυμα ότι έτσι θα πορευτούν και στη συνέχεια, πρόσθεσε. «Σε αυτή την προσπάθεια κανείς και καμία δεν περισσεύει. Θέλουμε τα ιστορικά μας στελέχη, θέλουμε την ηγεσία μας, θέλουμε τα οργανωμένα σύνολα, θέλουμε τη νεολαία μας, θέλουμε τον καθένα και την κάθεμια από εσάς».

Απόψε, δήλωσε, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, μόνος νικητής είναι ο ΔΗΣΥ «και προχωράμε για ενότητα, για ισχυροποίησης της περήφανής μας παράταξης».

Ευχαρίστησε «από καρδιάς» τον Δημήτρη Δημητρίου, λέγοντας ότι έδωσαν αυτή τη μάχη με πολιτισμό, με συναδελφικότητα κι έτσι θα προχωρήσουν. Ευχαρίστησε και τον Αβέρωφ Νεοφύτου «μέσα από την καρδιά μου κι εσάς προσωπικά, που από την πρώτη στιγμή συστρατευτήκατε στο κάλεσμα ενότητας». Ευχαρίστησε επίσης τους υπόλοιπους αξιωματούχους του κόμματος, τους Βουλευτές και όσους στήριξαν την προσπάθεια «ανανέωσης και εκσυγχρονισμού».

Διαβεβαίωσε ότι θα προμαντεύσουν τις αρχές και τις αξίες του κόμματος και θα μετουσιώσουν σε πράξη το όραμα για να παραμείνει ο ΔΗΣΥ ενωμένος κι ισχυρός, πρωταγωνιστής στα πολιτικά δρώμενα.

«Τώρα χρειάζεται μόνο σκληρή δουλειά, να κάνουμε πραγματικά την ενότητα πράξη κι έτσι με το όραμά μας να διασφαλίσουμε το αύριο», κατέληξε, λέγοντας ότι «ένα είναι το μήνυμα, είμαστε εδώ ενωμένοι κι ισχυροί για το αύριο. Μόνο ευθύνη κι αγάπη για το κόμμα και τον τόπο μας».

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News