Κόσμος Σάββατο 11/03/2023, 18:57
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Σε απεργία καλεί το προσωπικό ασφαλείας των αεροδρομίων το συνδικάτο Verdi

Γερμανία: Σε απεργία καλεί το προσωπικό ασφαλείας των αεροδρομίων το συνδικάτο Verdi

Το γερμανικό συνδικάτο Verdi κήρυξε απεργίες στις 13 Μαρτίου στα αεροδρόμια της βόρειας Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένου του Βερολίνου, οι οποίες, όπως είπε, πιθανόν να προκαλέσουν μεγαλύτερες ουρές για τους επιβάτες και ακυρώσεις πτήσεων.

Οι απεργίες θα επηρεάσουν το διεθνές αεροδρόμιο του Βερολίνου, καθώς και τα μικρότερα αεροδρόμια του Αμβούργου, του Ανόβερου και της Βρέμης, ανέφεραν το Σάββατο σε ξεχωριστές ανακοινώσεις τους οι αρμόδιοι περιφερειακοί κλάδοι του συνδικάτου.

To Verdi δήλωσε ότι καλεί το προσωπικό ασφαλείας να απεργήσει στο αεροδρόμιο του Βερολίνου λόγω των διαφορών για τις αμοιβές για την εργασία τις νύχτες, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες που διαρκούν εδώ και χρόνια.

Η απεργία στο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί αεροπορικές εταιρείες όπως η Lufthansa, η easyJet και η Air France-KLM θα ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες και θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ.

Θα είναι η τελευταία σε μια σειρά απεργιών και διαμαρτυριών που έχουν πλήξει μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες, όπως η Γαλλία, η Βρετανία και η Ισπανία, καθώς οι υψηλότερες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας πλήττουν τα εισοδήματα και το βιοτικό επίπεδο μετά την πανδημία COVID-19 και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«To Verdi ζητά την κατάλληλη αμοιβή για το προσωπικό ασφαλείας των πτήσεων που εργάζεται σε δυσμενείς συνθήκες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του. «Οι προσαυξήσεις δεν έχουν βελτιωθεί από το 2006 και από το 2013 διαπραγματευόμαστε μια αύξηση».

Το παράρτημα του Verdi στο Αμβούργο δήλωσε ότι απεργεί επίσης για την τακτική αύξηση των μισθών που προσφέρεται στους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα κατά 2% για τους επόμενους 27 μήνες και για εφάπαξ πληρωμές 1.500 και 1.000 ευρώ, οι οποίες, όπως είπε, δεν είναι αρκετές δεδομένου ότι ο ετήσιος πληθωρισμός τρέχει με ρυθμό περίπου 9%.

«Πολλές οικογένειες έχουν χάσει πολλά χρήματα τα τελευταία χρόνια λόγω του πληθωρισμού και του κορωνοϊού», δήλωσε ο Lars Stubbe, εκπρόσωπος του συνδικάτου στο Αμβούργο.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, η πλειονότητα των πτήσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια του Ντίσελντορφ και της Κολωνίας-Βόννης της Γερμανίας δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω 24ωρης απεργίας που είχε προκηρύξει το Verdi.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News