Start Ups Πέμπτη 9/06/2022, 10:01 ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΝΤΗ
START UPS

Xρηματοδότηση 4 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε η ελληνική startup Bryq

Εχει αναπτύξει ένα τεχνολογικό εργαλείο που βοηθάει τις επιχειρήσεις στην επιλογή προσωπικού.

Xρηματοδότηση 4 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε η ελληνική startup Bryq

Χρηματοδότηση 4 εκατ. δολ. από το ολλανδικό fund No Such Ventures και το ελληνικό επενδυτικό κεφάλαιο Big Pi Ventures σε γύρο χρηματοδότησης pre-series A, εξασφάλισε η ελληνική νεοφυής εταιρεία Bryq, η οποία έχει αναπτύξει ένα τεχνολογικό εργαλείο που βοηθάει τις επιχειρήσεις στην επιλογή προσωπικού.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εργαλείο αξιολόγησης που συνδέει τις ικανότητες και τα γνωρίσματα των υποψηφίων με τα χαρακτηριστικά και τις απαιτήσεις κάθε θέσης. Την ίδια στιγμή, το σύστημα που έχει αναπτύξει επιχειρεί να εξασφαλίσει τη διαφάνεια της διαδικασίας πρόσληψης και αφαιρεί τυχόν προκαταλήψεις εις βάρος υποψηφίων. Το 2021 η εταιρεία κατέγραψε για πρώτη φορά κέρδη, ενώ τα ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα από την παροχή των υπηρεσιών της αγγίζουν τα 2 εκατ.

«Κατανοήσαμε ότι ένας συνδυασμός από το τι μπορεί να κάνει κανείς και τι του αρέσει μας δίνει την καλύτερη πρόγνωση για το πώς θα πάει κανείς σε μία θέση», αναφέρει ο συνιδρυτής της Bryq και πρώην στέλεχος της Upstream Μάρκελλος Διορινός, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να κριθεί κανείς από μία κόλλα χαρτί, όπως είναι το βιογραφικό. «Εχουμε μια μέθοδο που φεύγει από το τι έχεις κάνει επαγγελματικά και γυρίζει στο τι είσαι», αναφέρει. Η Bryq μέσα από τη λύση της φιλοδοξεί, μεταξύ άλλων, να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μειώσουν τις «απώλειες» που έχουν από τις αποχωρήσεις των εργαζομένων και να προσελκύσουν ταλέντα από το εξωτερικό, ιδίως όταν πρόκειται για απομακρυσμένη εργασία. «Ολοι τελικά θα στραφούν σε λύσεις που να μπορούν να βελτιστοποιούν την αξία του ανθρώπου. Κάποτε εστίαζες σε τι θέση εργασίας θες να μπεις. Τώρα σημασία έχει ποια θέση θα σου ταιριάζει, για να αποδίδεις στην εταιρεία, να μείνεις εκεί και να είσαι και εσύ ικανοποιημένος».

Η Bryq επιχειρεί να συμβαδίσει με τις ανάγκες του λεγόμενου future of work (μέλλον της εργασίας), το οποίο έχει επηρεαστεί από τις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, μέσω του remote working αλλά και του φαινομένου της μεγάλης παραίτησης. Η πλατφόρμα της Bryq έχει χρησιμοποιηθεί από 200 εταιρείες με πάνω από 500 εργαζομένους, ανάμεσα στις οποίες: ΕΥ, Teleperformance, Deliveroo, Viva Wallet κ.ά., ενώ μέσα από το σύστημά της έχει «επεξεργαστεί» τουλάχιστον 1 εκατομμύριο υποψηφίους. Η δε χρηματοδότηση θα βοηθήσει την εταιρεία να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων της που τώρα φτάνει τους 30, να ανοίξει γραφεία στην Αμερική, όπου έχει ήδη παρουσία και να λανσάρει νέες υπηρεσίες γύρω από την ανερχόμενη αγορά του talent intelligence.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News