Start Ups Τετάρτη 4/05/2022, 15:23
START UPS

European Startup Universe Greece: Ολοκληρώνεται η φετινή διοργάνωση του προγράμματος

European Startup Universe Greece: Ολοκληρώνεται η φετινή διοργάνωση του προγράμματος

Ολοκληρώνεται η φετινή διοργάνωση του προγράμματος European Startup Universe Greece, με την Ελλάδα να συμμετέχει μαζί με 7 χώρες τις Ρουμανία, Κύπρος, Κροατία, Ουγγαρία, Λουξεμβούργο, Σλοβενία και Ισπανία. Συνολικά στο ESU συμμετείχαν 1500+ Founders, 600+ Startups, 93 Speakers, 142 Experts, ενώ ολοκληρώθηκαν 48 Workshops και συμπληρώθηκαν 45 Office Hours. Όσον αφορά τους Founders, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είχε τις περισσότερες εγγραφές από startups και ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων συγκριτικά με τις άλλες χώρες.

Πιο αναλυτικά, στο ESU Greece συμμετείχαν 457 founders, 220 startups, 45 experts, 12 speakers, 4 strategic partners, 23 community partners, 5 media partners, ενώ τα workshops και office hours ήταν συνολικά 12. Φέτος δόθηκε έμφαση στο κομμάτι της γυναικείας επιχειρηματικότητας, έχοντας 7 γυναίκες speakers στο σύνολο των 12, 25 γυναίκες experts στο σύνολο των 45 και με την συμμετοχή 36% γυναικών Founders, ξεπερνώντας το 24% της διοργάνωσης Greek Startup Universe (το ίδιο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε μόνο για την Ελλάδα το 2021).

Μέσα από το ESU, οι startup που συμμετείχαν είχαν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε μία σειρά από δραστηριότητες όπως τα Office hours, τα Workshops, τα 1on1 Meetings με experts, τα Community-Forum επικοινωνίας, το εκπαιδευτικό υλικό, διάφορες προσφορές ή και δωρεάν διάθεση υπηρεσιών και startup εργαλείων. Επιπλέον, από τις 220 νεοφυείς επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος στην ελληνική διοργάνωση, 20 και παραπάνω από αυτές πρόκειται να συναντήσουν τον Μάιο Angel Investors, αριθμός που αντιστοιχεί στο 21,1% του συνόλου των 8 χωρών που συμμετείχαν.

Το κλείσιμο του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 6 Μαΐου 2022, 5:00 μ.μ.- 8:00 μ.μ. και θα περιλαμβάνει την παρουσίαση των αποτελεσμάτων και του αντίκτυπου των προγραμμάτων του ESU, συζήτηση σε πάνελ για το Τεχνολογικό Οικοσύστημα της ΕΕ, τους ιδρυτές των προγραμμάτων του ESU που θα παρουσιάσουν τις startups τους και ένα διαδικτυακό Networking Event, μέσω της πλατφόρμας Airmeet, με σκοπό την γνωριμία και αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων. 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://bit.ly/ESUConference

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Startups: «Τρέχουν» οι επενδύσεις από ελληνικά family offices και corporate venture capitals

Metaverse: Ποιες ελληνικές start ups «κυνηγούν» τις ευκαιρίες των 13 τρισ. δολαρίων

Ελληνικές startups: Ωρίμασαν και κάνουν εξαγορές

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News