Start Ups Παρασκευή 25/02/2022, 14:01
START UPS

Innovathens: Open call για τον Επιχειρηματικό Επιταχυντή

Innovathens: Open call για τον Επιχειρηματικό Επιταχυντή

Άνοιξε για αιτήσεις ο 10ος κύκλος του Επιχειρηματικού Επιταχυντή, το πρόγραμμα του κόμβου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας INNOVATHENS, ξεκινάει παρουσιάζοντας τη θεματική «Ψηφιακός Μετασχηματισμός».

Με ανοιχτό κάλεσμα, το INNOVATHENS της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων προσκαλεί εταιρίες, οργανισμούς και νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups) να δηλώσουν συμμετοχή στο φετινό πρόγραμμα και να εισέλθουν στον κόσμο της ψηφιακής εποχής.

Ο Επιχειρηματικός Επιταχυντής είναι ένα τρίμηνο πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Παρέχει, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε startups και επιχειρήσεις ώστε να αναπτυχθούν, να εξελιχθούν και να διεκδικήσουν επάξια μια θέση στο οικοσύστημα καινοτομίας της πόλης, την ελληνική και τη διεθνή αγορά.

Ο Επιχειρηματικός Επιταχυντής προσφέρει:

  • σεμινάρια business και soft skills,
  • εξατομικευμένο mentoring και coaching από αναγνωρισμένους επαγγελματίες,
  • co-working space στην καρδιά της Αθήνας, στο Αεριοφυλάκιο 2 της Τεχνόπολης,
  • networking, pitching και ευκαιρίες χρηματοδότησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 στην ιστοσελίδα του προγράμματος. Ο 10ος Επιχειρηματικός Επιταχυντής του INNOVATHENS θα διαρκέσει από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο 2022.

Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Το πρόγραμμα του 10ου Επιχειρηματικού Επιταχυντή, με θέμα τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τα τέσσερα πεδία ανάπτυξης και δράσης για υπό σύσταση (from scratch) επιχειρήσεις. Αυτά είναι τα εξής:

  • Εταιρική κουλτούρα (culture)
  • Ψηφιακή στρατηγική και όραμα (digital strategy and vision)
  • Υποδομή πληροφορικής και ψηφιακή τεχνογνωσία (IT infrastructure and digital expertise)
  • Οργανωτική δομή (organizational structure)

Όλο το πρόγραμμα και οι θεματικές ενότητες που το συνθέτουν είναι πρακτικά σχεδιασμένα και έχουν στόχο, μέσα από έναν εντατικό τρίμηνο κύκλο εκπαίδευσης, συμβουλευτικής και mentoring, να οδηγήσουν μία επιχείρηση στο σενάριο βέλτιστης πρακτικής για την ανάπτυξη και εξέλιξή της.

Με τον όρο «ψηφιακός μετασχηματισμός» εννοείται οποιαδήποτε αλλαγή την οποία πρέπει να εφαρμόσει μία επιχείρηση προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις διαδικτυακές παροχές, τα ψηφιακά μέσα και τις νέες τεχνολογίες. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

H Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα συνδέει startups με επενδυτές

Endeavor: Οι 18 startups που μπαίνουν στο πρόγραμμα ScaleUp

Docandu: Σε διαδικασία ένταξης στο Elevate Greece

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News