Start Ups Τρίτη 25/01/2022, 13:58
START UPS

Η Jefferies οικονομικός σύμβουλος στην εξαγορά του 47% της VivaWallet από τη JP Morgan

Η Jefferies οικονομικός σύμβουλος στην εξαγορά του 47% της VivaWallet από τη JP Morgan

Η Jefferies έχει αναλάβει τον ρόλο του οικονομικού συμβούλου, στην εξαγορά του 47% των μετοχών της ελληνικής fintech, Viva Wallet, από την αμερικανική τράπεζα JP Morgan, μια συμφωνία που ανακοινώθηκε χθες Δευτέρα.

Ο Βαγγέλης Κολλίντζας, διευθύνων σύμβουλος, στο τμήμα Technology Investment Banking της Jefferies, ήταν εκείνος που ανέλαβε να φέρει εις πέρας τη συμφωνία.

Η συμφωνία για τη JP Morgan είναι στρατηγικής σημασίας, καθώς κάνει άνοιγμα μέσω της Viva Wallet στην ευρωπαϊκή αγορά πληρωμών.

Όπως επισημαίνουν τα ξένα μέσα, η αμερικανική τράπεζα προχωράει σε σημαντική επένδυση σε μια πλατφόρμα που διαθέτει τις υποδομές για υπηρεσίες πληρωμών σε 23 ευρωπαϊκές χώρες.

Επίσης να σημειωθεί, ότι Jefferies και VivaWallet δεν είναι άγνωστες, από τη στιγμή που η εταιρεία χρηματοπιστωτικών συμβούλων, έχει λειτουργήσει ως ανάδοχος σε άλλες δύο συναλλαγές στο παρελθόν.

Η μία συναλλαγή αφορούσε το γύρο χρηματοδότησης C και η άλλη την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 75 εκατ. ευρώ. 

Υπενθυμίζεται, ότι ηJP Morgan θα αποκτήσει τα μερίδια που κατέχουν τρία funds στη Viva, Hedosophia (27%), το family office Λάτση (13%) και η Deca (7%). Οι πλειοψηφούντες μέτοχοι και ιδρυτές της Viva X. Καρώνης και Μ. Αντύπας, που έχουν το υπόλοιπο 53% περίπου θα διατηρήσουν το ποσοστό τους και το μάνατζμεντ της εταιρείας. 

Σύμφωνα πληροφορίες, αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής (οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται εδώ και αρκετούς μήνες και έφτασαν αρκετά κοντά στην ολοκλήρωση και στο παρελθόν) ο σχεδιασμός προβλέπει να έρθει στην Αθήνα ο ισχυρός άνδρας της JP Morgan Τζ. Ντίμον ο οποίος θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ενδεχομένως την Πέμπτη. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η JP Morgan εξαγοράζει τη Viva Wallet

Viva Wallet: Απέκτησε το 33,5% της εταιρείας software development «N7 mobile»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News