Start Ups Δευτέρα 24/01/2022, 14:32
START UPS

Wisk: Επιπλέον επένδυση 450 εκατ. δολαρίων από τη Boeing

Wisk: Επιπλέον επένδυση 450 εκατ. δολαρίων από τη Boeing

Επένδυση επιπλέον 450 εκατ. δολαρίων στη startup, Wisk, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η Boeing, με σκοπό να στηρίξει την ανάπτυξη αυτόνομων ιπτάμενων ταξί.

Η Wisk με έδρα την Καλιφόρνια, ιδιοκτησίας της ίδιας και της Kitty Hawk -την εταιρεία ιπτάμενων οχημάτων που ιδρύθηκε από τον συνιδρυτή της Google, Λάρι Πέιτζ- είναι μία από τις δεκάδες κατασκευάστριες ηλεκτρικών ιπτάμενων οχημάτων κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), αλλά διαφέρει ως προς την εστίασή της στις πτήσεις με απουσία χειριστή.

«Η άποψή μας είναι ότι είναι το μεγάλο στρατηγικό πλεονέκτημα της Wisk, η στόχευση για ένα αεροσκάφος που πετά μόνο του, λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις αρχές σε κάθε επίπεδο του σχεδιασμού και της ανάπτυξης», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής στρατηγικής της Boeing, Μαρκ Άλεν.

Η απόφαση να ξεπεράσει τεχνολογικά μια γενιά πιλοτικών αεροσκαφών eVTOL που αναπτύσσονται από ανεξάρτητες startups και από ορισμένους αεροδιαστημικούς ομίλους, συνεπάγεται το μεταγενέστερο λανσάρισμα από την ημερομηνία-στόχο το 2024, ημερομηνία που έχει ορισθεί από τους περισσότερους ανταγωνιστές.

Από τη μεριά της, η Boeing αρνείται να δώσει ακριβής ημερομηνία για το λεγόμενο επιβατικό όχημα Wisk έκτης γενιάς, εντούτοις πηγές του κλάδου αναφέρουν ότι η επιθυμία της είναι να το παρουσιάσει για πιστοποίηση κοντά στο 2028.

Η αμερικανική αεροδιαστημική εταιρεία υποστηρίζει ότι θα είναι το πρώτο ιπτάμενο αυτόνομο όχημα μεταφοράς επιβατών που θα πιστοποιηθεί στις ΗΠΑ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News