Start Ups Τετάρτη 24/03/2021, 17:43
START UPS

Πώς επιβραβεύει τις λιανικές αγορές η startup που επένδυσε η Γουίλιαμς 

Πώς επιβραβεύει τις λιανικές αγορές η startup που επένδυσε η Γουίλιαμς 

Η διάσημη τενίστρια Σεράνα Γουίλιαμς, συμμετείχε στο Α γύρο χρηματοδότησης ύψους 5 εκατ. δολαρίων της Lolli, μέσω του δικού της σχήματος Serana Ventures.

Μαζί με το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης σε 8 ξεχωριστές περιπτώσεις το διάστημα μεταξύ 2002/17, συμμετείχε ο σύζυγός της Αλέξις Οχανιάν μέσω του δικού του σχήματος Seven Seven Six και η εταιρεία Night Media, η οποία μεταξύ άλλων εκπροσωπεί τον YouTuber, Mr Beast.

Η Lolli έχει προσελκύσει κι άλλους διάσημους, καθώς στον προηγούμενο γύρο χρηματοδότησης ύψους 3 εκατ. δολαρίων, συμμετείχε ανάμεσα σε άλλους ο ηθοποιός Άστον Κούτσερ. 

Ποιο είναι το αντικείμενο της startup που την έχει καταστήσει τόσο δημοφιλή στους διάσημους;
Η εταιρεία αυτό που κάνει είναι να συνεργάζεται με ένα δίκτυο λιανικών εμπόρων και να επιβραβεύει τους χρήστες της όχι με πόντους αγοράς, αλλά με Bitcoin. 

Για κάθε αγορά που πραγματοποιεί κάθε χρήστης επιβραβεύεται με 7% της αξίας της συναλλαγής του σε Bitcoin (προφανώς με ένα μικρό τμήμα ενός κρυπτονομίσματος με την τιμή του στα 56.000 δολάρια). Επί του παρόντος όπως υποστηρίζει ο εκ των ιδρυτών της startup, Άλεξ Άντελμαν, η εταιρεία έχει επιβραβεύσει συνολικά τους 250.000 χρήστες της με 3 εκατ. δολάρια σε Bitcoin, μέσω αγορών που έχουν πραγματοποιήσει στο δίκτυο των 1.000 συνεργαζόμενων εμπόρων, μεταξύ των οποίων είναι η Nike, η Microsoft, το ebay και το Booking.com. 

«Ξεκινήσαμε με την ιδέα να εκπαιδεύσουμε τους καταναλωτές με το Bitcoin», έχει δηλώσει στο παρελθόν σε συνέντευξή του ο Άντελμαν. «Στη συνέχεια το προσαρμόσαμε σε κάτι που κάνει όλος ο κόσμος: στις καθημερινές αγορές. Ο κόσμος έχει την εντύπωση της επένδυσης όταν σκέφτεται το Bitcoin, ωστόσο μάλλον λιγότερο από το 1% του πληθυσμού θεωρεί τον εαυτό του ως επενδυτή. Αντίθετα όλοι θεωρούν τον εαυτό τους ως καταναλωτή». 

Από τη μεριά της η Γουίλιαμς δηλώνει ενθουσιασμένη από την επένδυσή της στη Lolli, μια εταιρεία με αποστολή να καταστήσει το Bitcoin περισσότερο προσβάσιμο, όπως λέει. «Το να κερδίζεις και να κατέχεις Bitcoin, είναι ένα βήμα προς την οικονομική ένταξη όλων των ανθρώπων», δήλωσε η κάτοχος 23 τίτλων γκραν σλαμ στο τένις, το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία, πίσω μόνο από τους 24 τίτλους της Μάργκαρετ Κορτ. 

«Λένε ότι μια τεχνολογία για να πετυχαίνει στη διαδικασία του μετασχηματισμού, πρέπει να είναι δέκα φορές καλύτερη από την προκάτοχό της», υποστηρίζει ο Άντελμαν. «Από τότε που εμφανισθήκαμε, το Bitcoin έχει ενισχυθεί έντεκα με δώδεκα φορές, έτσι είναι δέκα φορές καλύτερο από οποιοδήποτε υφιστάμενο πρόγραμμα ανταπόδοσης αγορών», καταλήγει. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από coindesk 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News