Start Ups Παρασκευή 24/03/2023, 11:51 ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΝΤΗ
START UPS

SafeSize: Άντλησε 14 εκατ. ευρώ από το Φαιστός και ιδιώτες επενδυτές 

SafeSize: Άντλησε 14 εκατ. ευρώ από το Φαιστός και ιδιώτες επενδυτές 

Κόντρα στο κλίμα αβεβαιότητας και στο φρένο που έχει μπει ήδη από πέρυσι στις επενδύσεις υψηλού ρίσκου, ελληνικές εταιρείες με παρουσία στην Ελλάδα εξακολουθούν να αντλούν χρηματοδότηση έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην περαιτέρω ανάπτυξή τους. Μετά την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Hack the Box, την startup ευέλικτου leasing αυτοκινήτων Instacar αλλά και το marketplace αγροτικών προϊόντων Wikifarmer, την σκυτάλη της χρηματοδότησης παίρνει η SafeSize, η οποία άντλησε 14 εκατ. ευρώ σε γύρο χρηματοδότησης στον οποίο συμμετείχε το Ταμείο Φαιστός. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον γύρο χρηματοδότησης συμμετείχε και ένας μεγάλος παίκτης του λιανεμπορίου στον κλάδο της υπόδησης ο οποίος εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο ως στρατηγικός επενδυτής. Παράλληλα, στον γύρο συμμετείχαν και υφιστάμενοι επενδυτές του εξωτερικού, όπως το ολλανδικό Convent Capital και η 3TS Capital Partners.

Η SafeSize έχει αναπτύξει το σύστημα 3D foot scanner, μέσω του οποίου δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να βρουν παπούτσια στα…μέτρα τους βοηθώντας παράλληλα τις επιχειρήσεις λιανεμπορίου να περιορίσουν τα κόστη από τις επιστροφές υποδημάτων, σε περίπτωση που οι καταναλωτές δεν είναι ικανοποιημένοι με τις αγορές τους. Με το εγχείρημά της, η εταιρεία φιλοδοξεί να δώσει μία λύση σε ένα πρόβλημα που δημιουργεί “τρύπα” στα έσοδα των επιχειρήσεων, ενισχύοντας την παγκόσμια αγορά υπόδησης το μέγεθος της οποίας αποτιμάται στα 400 δισ.ευρώ. 

Το σύστημα ήδη είναι εγκατεστημένο σε 2.500 φυσικά καταστήματα σε 50 χώρες παγκοσμίως (Intersport, Decathlon, Sports Direct, Super Sports Xebio κ.α) με την εταιρεία να αναπτύσσει παράλληλα εφαρμογή, μέσω της οποίας ο καταναλωτής μπορεί να σκανάρει το πόδι του με το κινητό του τηλέφωνο, προκειμένου να βρει το σωστό μέγεθος παπουτσιού, στο πλαίσιο των ηλεκτρονικών του αγορών. 

«Μέσω της τεχνολογίας μας μπορούμε να “φορέσουμε” εικονικά στο πόδι σου, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, τα παπούτσια που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά» αναφέρει στο MR, ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας, Άγγελος Σταυράκης, υποστηρίζοντας πως σε ένα δεύτερο επίπεδο, τα brands θα μπορούν να προσαρμόζουν και τα μοντέλα τους στις ανάγκες των καταναλωτών. Όπως εξηγεί, ήδη η τεχνολογία έχει βοηθήσει πάνω από 20 εκατομμύρια καταναλωτές να επιλέξουν παπούτσια με βάση τις ανάγκες τους. 

Η εταιρεία δεν έχει εικόνα μόνο από το ψηφιακό αποτύπωμα του ποδιού των καταναλωτών, αφού διαθέτει και ένα σύστημα το οποίο σκανάρει το εσωτερικό όλων των παπουτσιών για κάθε μοντέλο και brand «δημιουργώντας 3D απεικονίσεις με τις ακριβείς διαστάσεις όλων των παπουτσιών». Ο ίδιος, αναφέρει πως κάθε χρόνο σκανάρονται πάνω από 2 εκατομμύρια παπούτσια, από αθλητικά μέχρι γόβες, σε μία από τις 9 εγκαταστάσεις της εταιρείας σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική. 

Κέντρο R&D στην Κηφισιά – Ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Αυστραλία 

Η εταιρεία με έδρα την Ολλανδία, απασχολεί 70 εργαζομένους, εκ των οποίων περίπου 22 εργάζονται στο κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης στην Κηφισιά. «Ένα μέρος των κεφαλαίων θα κατευθυνθεί στην ενίσχυση της ομάδας στην Ελλάδα καθώς και στην ανάπτυξη νέων προιόντων», λέει, προσθέτοντας πως η startup επεκτείνει την δραστηριότητά της στην Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Αμερική. Με την κερδοφορία να αποτελεί πλέον βασικό κριτήριο για την επένδυση σε νεοφυείς εταιρείες, ο κ. Σταυράκης εξηγεί πως η SafeSize έχει θετική οργανική κερδοφορία και πως το δάνειο που έλαβε απο την τράπεζα Silicon Valley Bank, -την τράπεζα των νεοφυών επιχειρήσεων που πρόσφατα κατέρρευσε-, αποπληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS