Κοινωνία Τρίτη 27/12/2022, 17:42
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

Ένωση Ελλήνων Επενδυτών: Οι παρατάσεις στη δική της Folli Follie πλήττουν την εικόνα της αγοράς

Ένωση Ελλήνων Επενδυτών: Οι παρατάσεις στη δική της Folli Follie πλήττουν την εικόνα της αγοράς

Αίτηση εξαίρεσης κατέθεσαν οι συνήγοροι που εκπροσωπούν τους ζημιωθέντες επενδυτές στην υπόθεση της Folli Follie, με στόχο την απεμπλοκή της δίκης υποστηρίζοντας ότι η παράτασή της πλήττει διαρκώς και ίσως ανεπανόρθωτα το κύρος της κεφαλαιαγοράς, αλλά και της ελληνικής οικονομίας εν γένει.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών: «Τις προηγούμενες ημέρες, ενημερωθήκαμε όλοι για την (κατ’ άρθρον 349 παρ. 4 ΚΠΔ) απόφαση του Τριμελούς Eφετείου Κακουργημάτων περί Αναγκαστικής Αναβολής της ποινικής δίκης της FOLLI λόγω ανωτέρας βίας που ελήφθη κατά την συνεδρίασή του στις 14/12/2022 μέχρι τις 19/06/2023.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επικαλέσθηκε τις παρατεταμένες διακοπές της δίκης ως συνέπεια της παρατάσεως της αποχής των δικηγόρων, μετά την απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας (άρα και -προεξάρχοντος- του ΔΣΑ) για υποχρεωτική και επιβεβλημένη αποχή όλων των δικηγόρων από ποινικές δίκες με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, και αυτού της κατηγορίας εκ του άρθρου 187 ΠΚ περί σύστασης και ένταξης σε εγκληματική συμμορία, (άρα και υποχρεωτικά των συνηγόρων των ζημιωθέντων θυμάτων επενδυτών, είτε ήσαν μέλη της Ενώσεως Ελλήνων Επενδυτών είτε όχι).

Όπως μας ενημέρωσαν οι συνήγοροι παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας κκ. Ν. Σακκάς και Ι. Κυριακόπουλος, («Πολιτική Αγωγή») που εκπροσωπούν τους ζημιωθέντες επενδυτές – θύματα αυτής της μοναδικής στα χρονικά εξαπάτησης επενδυτών-εποπτικών αρχών-τραπεζών-χρηματιστηριακών αρχών και εν συνόλω της Πολιτείας, κατέθεσαν από κοινού εμπεριστατωμένη και πλήρως αιτιολογημένη (14σέλιδη) Αίτηση Εξαιρέσεως ενώπιον του ΔΣΑ, όπου παρουσιάσθηκαν εκτενώς όλες οι παράμετροι της ποινικής δίκης, με ιδιαίτερη έμφαση στον σφόδρα πλέον πιθανολογούμενο κίνδυνο παραγραφής.

Οι δικηγόροι κατέθεσαν την Αίτηση Εξαίρεσης με σκοπό την απεμπλοκή αυτής της ποινικής δίκης αλλά και όλων των εκκρεμών δικών στα πολιτικά δικαστήρια που η έκδοση των (πρωτόδικων) αποφάσεών τους έχει ανασταλεί έως αμετακλήτου πέρατος της προκείμενης ποινικής, καθώς η εις το διηνεκές πλέον παράταση της σημαντικότερης υπόθεσης εξαπάτησης επενδυτών στο Ελληνικό Χρηματιστήριο πλήττει διαρκώς και ενδεχομένως ανεπανόρθωτα το κύρος της Ελληνικής Kεφαλαιαγοράς και της Ελληνικής Οικονομίας εν γένει.

Όταν ενημερωθούμε για την τύχη της Αιτήσεως Εξαιρέσεως θα προβούμε σε νεώτερη ανακοίνωση».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Folli Follie: «Αναγκαστική αναβολή» της δίκης

Το κουβάρι της Folli Follie, οι πειρατές της συνδρομητικής TV και τα έργα ψηφιοποίησης

Υπόθεση Folli Follie: Δηκτική απάντηση ΔΣΑ για την απόφαση αναβολής

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News