Κοινωνία Δευτέρα 28/12/2020, 11:54
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για «Ελευθερία»: Οι Ένοπλες Δυνάμεις στην πρώτη γραμμή

Φωτ. Intime

Τον «ενεργό ρόλο» των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού επισημαίνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, σε ημερήσια διαταγή του.

Όπως σημειώνει, «πρόκειται για μια επιχείρηση ύψιστης εθνικής και κοινωνικής σημασίας, αφού έχει να κάνει με τη διάσωση της υγείας, της ζωής και της ελευθερίας των Ελλήνων πολιτών από έναν εχθρό αόρατο μεν, αλλά πολύ ύπουλο, πολύ δυνατό και πολύ επίμονο».

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τονίζει πως οι στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία» οι Ένοπλες Δυνάμεις θα διαθέσουν το απαραίτητο δυναμικό, σε προσωπικό, υλικά και μέσα, ώστε να διασφαλίσουν την έγκαιρη και απρόσκοπτη μεταφορά των εμβολίων στα επιλεγέντα σημεία ανά την επικράτεια «με τάξη, μέθοδο, ασφάλεια και ακρίβεια» προκειμένου εν συνεχεία οι υγειονομικοί φορείς να επιτελέσουν το καθήκον τους. «Είναι το δικό μας εξαιρετικά κρίσιμο και κομβικό κομμάτι συμμετοχής σε ένα πρωτόγνωρο και κολοσσιαίο εγχείρημα για την οριστική κατανίκηση του κορωνοϊού, αυτού του ύπουλου εχθρού που ταλανίζει και φθείρει τους Έλληνες και την Ελλάδα» αναφέρει.

Σημειώνει ακόμη πως από την αρχή της πανδημίας οι Ένοπλες Δυνάμεις βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της κοινής εθνικής προσπάθειας, θέτοντας προσωπικό, μέσα και υλικά στη διάθεση της ελληνικής Πολιτείας και Κοινωνίας. «Με την έναρξη της Επιχείρησης ‘Ελευθερία’, καλούμαστε να εντείνουμε ακόμη περισσότερο αυτήν την προσπάθεια μας, συμβάλλοντας με όλες τις δυνάμεις και τις ικανότητές μας στο εθνικό μέτωπο εναντίον ενός εχθρού που για να νικηθεί, απαιτείται η συστράτευση όλων σε πανεθνικό επίπεδο» προσθέτει.

Δηλώνει επίσης ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πλήρη επίγνωση «του τεράστιου μεγέθους του όλου εγχειρήματος και συναισθανόμαστε πλήρως τη βαρύτητα της αποστολής που αναλαμβάνουμε».

«Καταρτίσαμε και δοκιμάσαμε από κοινού με τις άλλες αρμόδιες κρατικές αρχές τα επιχειρησιακά σχέδια και από σήμερα ξεκινάμε την εκτέλεση. Έχουμε μπροστά μας έναν επίπονο και απαιτητικό αγώνα δρόμου, είμαι όμως σίγουρος ότι στο τέλος η δύσκολη αυτή προσπάθεια θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία» αναφέρει, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο αντικειμενικός σκοπός αυτής της επιχείρησης θα επιτευχθεί και σύντομα θα αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα. «Αισιοδοξία, οργάνωση, ορθός σχεδιασμός και συντονισμός, και βέβαια σκληρή δουλειά -στοιχεία σύμφυτα με τις Ένοπλες Δυνάμεις- είναι η συνταγή για την επιτυχία. Όλα θα πάνε καλά. Οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πλευρό της Κοινωνίας όπως πάντα, στην πρώτη γραμμή της πανελλήνιας συστράτευσης, με υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης, προκειμένου να υπερασπιστούμε την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία όλων μας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε» καταλήγει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News