Κοινωνία Δευτέρα 12/09/2022, 18:38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 14 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια

Στις 14 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια

Την Τετάρτη 14 Σεπτεβρίου ξεκινούν οι πρώτοι εμβολιασμοί για την τέταρτη δόση με τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την παραλλαγή Όμικρον, όπως ανακοινώθηκε κατά την ενημέρωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών του υπουργείου Υγείας που πραγματοποιείται από την πρόεδρο Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, σημείωσε επίσης πως εντός της ημέρας αναμένεται η έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για τα εμβόλια που στοχεύουν τις υποπαραλλαγές ΒΑ.4 και ΒΑ.5 της μετάλλαξης Όμικρον.

Πρόκειται για δύο «διδύναμα» mRNA εμβόλια από τις εταιρίες Pfizer και Moderna και αποτελούν μια προσαρμοσμένη έκδοση των αρχικών εμβολίων, όπως τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου. Προσφέρουν αύξηση της ανοσιακής απόκρισης.

Μπορούν να χορηγηθούν από την ηλικία των 12 ετών και άνω, ενώ οι συστάσεις καθορίζονται ανάλογα με την εικόνα της πανδημίας κάθε χώρας.

Σημειώνεται πως τα εν λόγω εμβόλια μπορούν να χορηγηθούν ως αναμνηστική δόση, ανεξάρτητα από το είδος του εμβολίου που έγινε στον αρχικό εμβολιασμό.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News