Κοινωνία Τετάρτη 10/08/2022, 16:28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαλαματίνα: Παράνομες οι απεργιακές κινητοποιήσεις με απόφαση δικαστηρίου

Μαλαματίνα: Παράνομες οι απεργιακές κινητοποιήσεις με απόφαση δικαστηρίου

Παράνομη κρίθηκε η προκήρηξη απεργιακών κινητοποιήσεων στις εγκαταστάσεις της «Μαλαματίνα», σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε σήμερα το πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Μετά την έκδοση της απόφασης η εταιρεία ανακοίνωσε τα εξής:

«Με τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης κρίθηκε ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν συγκεκριμένοι συνδικαλιστές στην εταιρική εγκατάσταση της «ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ Α.Ε.Β.Ε.» στο Καλοχώρι, έχουν προκηρυχθεί παρανόμως, ερήμην των μελών τους και χωρίς να έχουν ληφθεί νόμιμες αποφάσεις από τα καταστατικά όργανά τους.

Η απόφαση αυτή δικαιώνει τις θέσεις της εταιρίας και εκθέτει τη συμπεριφορά ομάδας συνδικαλιστών οι οποίοι, με τη συνδρομή άσχετων τρίτων προσώπων, παρανόμως κρατούν αποκλεισμένη τη μονάδα εδώ και δύο εβδομάδες, απαγορεύοντας την είσοδο σε όσους εργαζόμενους δεν συντάσσονται με τις απόψεις τους και επιθυμούν να εργαστούν.

Η Διοίκηση της «ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ Α.Ε.Β.Ε.» επιφυλάσσεται να διασφαλίσει με κάθε νόμιμο τρόπο, τόσο τα δικαιώματα των μετόχων της, όσο και το μακροπρόθεσμο συμφέρον της ιστορικής επιχείρησης και των εργαζομένων της.»

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News