Κοινωνία Πέμπτη 24/12/2020, 13:47
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το προφίλ των κατηγορουμένων για την επίθεση στον πρύτανη

Το προφίλ των κατηγορουμένων για την επίθεση στον πρύτανη

Γνωστοί στις αρχές είναι οι οκτώ ύποπτοι που ταυτοποιήθηκαν για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την 29η Οκτωβρίου 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ, που δημοσιεύει η «Καθημερινή», πρόκειται για πέντε φοιτητές και τρεις ακόμα νεαρούς, οι οποίοι είναι όλοι τους γνωστοί στην υποδιεύθυνση της Κρατικής Ασφάλειας λόγω της συμμετοχής τους σε δράσεις του αναρχικού χώρου.

Κάποιοι εξ αυτών, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, είχαν συλληφθεί στις πρόσφατες εφόδους της αστυνομίας στο κτίριο του ΕΜΠ και της Πολυτεχνειούπολης, τις παραμονές της 17ης Νοεμβρίου, ενώ κάποιοι εξ αυτών έχουν κατηγορηθεί και συλληφθεί για συμμετοχή σε καταλήψεις στο Κουκάκι.

Η δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», περιέχει ισχυρές αποδείξεις για τους εμπλεκόμενους, μεταξύ των οποίων από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, που επιβεβαίωσαν την παρουσία τους στον χώρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες αποδείξεις, οι εμπλεκόμενοι είχαν μιλήσει μεταξύ τους λίγο πριν ή μετά την επίθεση, ενώ υπάρχει υλικό κι από κάμερες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γνωστή επικήρυξη εναντίον των δραστών δεν είχε αποτέλεσμα καθώς η ενέργεια οργανώθηκε σε κλειστό κύκλο ανθρώπων και δεν γνώριζαν άλλοι το σχέδιο.

Ο φάκελος της υπόθεσης υπεβλήθηστον εισαγγελέα το βράδυ της Τετάρτης κι ο ανακριτής έστειλε κλήσεις για απολογία, η οποία αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες.

Η έρευνα έγινε από την υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας Αττικής. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News