Κοινωνία Τετάρτη 18/05/2022, 21:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενισχύεται η αντιπυρική προστασία ενόψει του καλοκαιριού

Ενισχύεται η αντιπυρική προστασία ενόψει του καλοκαιριού

Το ποσό των 80 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 30% σε σχέση με πέρυσι, θα διατεθεί για την μίσθωση εναέριων μέσων πυρόσβεσης κατά την φετινή θερινή περίοδο. Ο σχεδιασμός της πυροσβεστικής για τη φετινή αντιπυρική περίοδο περιλαμβάνει αύξηση των εναέριων μέσων δασοπυρόσβεσης, μόνιμη τους καλοκαιρινούς μήνες εγκατάσταση στην Ελλάδα Ευρωπαίων πυροσβεστών, δημιουργία νέου σώματος «δασοκομάντος», αύξηση των περιπολιών στα δάση και συστηματική εφαρμογή μέτρου εναέριας επιτήρησης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της καθημερινής.

Παράλληλα, ενίσχυση ύψους 1 εκατ. ευρώ θα παρέχει και η Ελληνική ένωση Τραπεζών. Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, στο πλαίσιο της συνάντησής του, με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΤ κ. Β. Ράπανο, τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΕΤ, κ. Σ. Ιωάννου και τη ΓΓ, κα Χ. Απαλαγάκη, δήλωσε σχετικά:

«Οι επιχειρηματικοί φορείς της χώρας και μεταξύ αυτών και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ανταποκρίθηκαν, άμεσα, στο κάλεσμα της Κυβέρνησης, να ενισχύσουν την αντιπυρική θωράκιση της χώρας, το συνολικό κόστος της οποίας ανέρχεται φέτος σχεδόν σε 200 εκ. ευρώ. Η προσφορά της Ελληνικής ένωσης Τραπεζών είναι ιδιαίτερου συμβολισμού. Γιατί αποδεικνύει ότι για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση και τις συνέπειές της, ένας δρόμος υπάρχει – η συνεργασία, η συνένωση δυνάμεων. Κι αυτό κάνουμε σήμερα. Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΕΤ, κ. Βασίλειο Ράπανο, καθώς και τα μέλη της Ένωσης για την προσφορά τους σε αυτή την πραγματικά μεγάλη εθνική προσπάθεια».

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΤ κ. Ράπανος δήλωσε: «Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δίνει πάντα το «παρόν» σε κάθε ενέργεια που αφορά το εθνικό συμφέρον και στηρίζει πολλαπλά κάθε σχετική δράση. Πέρα από τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει κάθε μέλος της Ένωσης σε θέματα εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης και πέρα από τις άμεσες δράσεις των μελών μας για την στήριξη των περιοχών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, με αίσθημα βαθιάς κοινωνικής ευθύνης ερχόμαστε να συνδράμουμε με τη χορηγία μας αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News