Κοινωνία Τρίτη 15/02/2022, 09:59
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Οικονόμου: Ποιοτικότερη η εκπαίδευση με την ελληνική PISA

Γ. Οικονόμου: Ποιοτικότερη η εκπαίδευση με την ελληνική PISA

«Ξεκινά η ελληνική “PISA”, οι εξετάσεις για μαθητές ΣΤ Δημοτικού & Γ Γυμνασίου με σκοπό τη χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής για πρώτη φορά βάσει δεδομένων», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Με σχέδιο αναβαθμίζουμε το εκπαιδευτικό σύστημα εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά», επισημαίνει.

Οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα (ελληνική «PISA») για την πορεία υλοποίησης προγραμμάτων σπουδών ξεκινούν πιλοτικά για τη φετινή σχολική χρονιά και θα διεξαχθούν τον Μάιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», στην ελληνική PISA προγραμματίζεται να προστεθεί από το 2023 η εξέταση σε ένα ακόμη πεδίο, τις φυσικές επιστήμες, που εξετάζονται και στο πρόγραμμα του ΟΟΣΑ.

Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις θα οργανώνονται κάθε χρονιά για μαθητές της ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού και Γ΄ τάξης του Γυμνασίου, από την Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΑΔΙΠΠΔΕ) και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Πιλοτικά κατά τη φετινή σχολική χρονιά, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν εντός Μαΐου σε εθνικό επίπεδο, με αντιπροσωπευτικό δείγμα έως 6.000 μαθητών και μαθητριών Δημοτικού και έως 6.000 Γυμνασίου, σε έως 600 σχολικές μονάδες όλων των τύπων, όλης της επικράτειας. Τα αποτελέσματα θα συλλέγονται ανώνυμα και δεν συνεκτιμώνται στους βαθμούς των μαθητών, ενώ οι μαθητές θα κληθούν να απαντήσουν σε ένα εύρος ερωτήσεων κλειστού τύπου. Ηδη δημιουργείται Τράπεζα Θεμάτων για τις εξετάσεις ανά βαθμίδα.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News