Κοινωνία Δευτέρα 24/01/2022, 20:15
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αττική Οδός: Θα τοποθετηθεί για το πώς προκλήθηκε η σημερινή κατάσταση

Αττική Οδός: Θα τοποθετηθεί για το πώς προκλήθηκε η σημερινή κατάσταση

Προτεραιότητα στον απεγκλωβισμό και την ασφάλεια των οδηγών που έχουν ακινητοποιηθεί δίνει η Αττική Οδός, όπως δηλώνει σε σχετική της ανακοίνωση. Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης απεγκλωβισμού, η εταιρεία πρόκειται να τοποθετηθεί όσον αφορά τις αποφάσεις και τις συνθήκες που προκάλεσαν την κατάσταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ με αίσθημα ευθύνης ενημερώνει ότι πρωταρχικό και αποκλειστικό μέλημά της την παρούσα στιγμή αποτελεί ο απεγκλωβισμός και η ασφάλεια όλων των οδηγών που έχουν ακινητοποιηθεί στα δύο ρεύματα της Α.Ο. Μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού η εταιρεία θα τοποθετηθεί αναλυτικά για τις αποφάσεις και τις συνθήκες που οδήγησαν στα πρωτοφανή αυτά γεγονότα, που η Αττική Οδός κλήθηκε να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στα 20 χρόνια λειτουργίας της.

Η Αττική Οδός εκφράζει τη λύπη της και ζητά συγνώμη από τους οδηγούς και τις οικογένειες τους για την ταλαιπωρία, με τη διαβεβαίωση ότι κάνει κάθε ανθρώπινη προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος με ασφάλεια.»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε προκαταρκτική έρευνα για το κυκλοφοριακό χάος στην Αττική Οδό, όπου οδηγοί εγκλωβίστηκαν για ώρες εξαιτίας της χιονόπτωσης.

Στόχος της εισαγγελικής παρέμβασης είναι η αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Το κλίμα για την Αττική Οδό ήταν αρνητικό και στην έκτακτη ενημέρωση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης, Χρίστου Στυλιανίδη, ο οποίος κατήγγειλε ότι η εταιρεία δεν κατάφερε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό, παρά τις συσκέψεις που έγιναν. «Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες στην εταιρεία» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελική παρέμβαση για το χάος στην Αττική Οδό

Στυλιανίδης: Αντίξοες συνθήκες στην Αττική και αύριο – Προσπάθεια απεγκλωβισμού των οδηγών από Αττική οδό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News