Κοινωνία Τετάρτη 12/01/2022, 18:57
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: 23.246 νέα κρούσματα, 77 νεκροί και 670 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: 23.246 νέα κρούσματα, 77 νεκροί και 670 διασωληνωμένοι

Σε 24.246 ανήλθαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Κατά το ίδιο διάστημα, 77 άτομα έχασαν τη μάχη για τη ζωή εξαιτίας επιπλοκών της νόσου, ενώ 670 συμπολίτες μας παρέμειναν διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι τα περιοριστικά μέτρα θα παραταθούν για ακόμη μία εβδομάδα, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, τα υγειονομικά μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ έως τουλάχιστον τις 23 Ιανουαρίου, όταν και επαναξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Ποια είναι τα μέτρα:

  • Υποχρεωτική μάσκα υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και στο προσωπικό της εστίασης.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 12.00 το βράδυ σε εστίαση, ψυχαγωγία και διασκέδαση (κλαμπ, μπαρ, νυχτερινά κέντρα). Δεν θα επιτρέπονται οι όρθιοι πελάτες. Τα τραπέζια θα είναι έως έξι ατόμων. Απαγόρευση μουσικής.
  • Στο 10% η πληρότητα στους αθλητικούς χώρους με ανώτατο πλαφόν οι 1.000 θεατές.
  • Στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, οι επισκέψεις επιτρέπονται μόνο με PCR test 48 ωρών.
  • Επαναφορά της τηλεργασίας σε ποσοστό έως 50% με κυλιόμενο ωράριο τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News