Business & Finance Πέμπτη 30/12/2021, 07:34
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ισχύ τα νέα μέτρα: Τι προβλέπεται για εστίαση, τηλεργασία

Σε ισχύ τα νέα μέτρα: Τι προβλέπεται για εστίαση, τηλεργασία

Σε ισχύ από σήμερα, στις 6 το πρωί, και έως τις 16 Ιανουαρίου τουλάχιστον βρίσκονται τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, με στόχο την ανάσχεση του κύματος της μετάλλαξης Όμικρον. 

Συγκεκριμένα προβλέπεται: 

  • Υποχρεωτική μάσκα υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και στο προσωπικό της εστίασης.  
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 12.00 το βράδυ σε εστίαση, ψυχαγωγία και διασκέδαση (κλαμπ, μπαρ, νυχτερινά κέντρα). Δεν θα επιτρέπονται οι όρθιοι πελάτες. Τα τραπέζια θα είναι έως έξι ατόμων. Απαγόρευση μουσικής.
  • Στο 10% η πληρότητα στους αθλητικούς χώρους με ανώτατο πλαφόν οι 1.000 θεατές.  
  • Στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, οι επισκέψεις επιτρέπονται μόνο με PCR test 48 ωρών. 
  • Επαναφορά της τηλεργασίας σε ποσοστό έως 50% με κυλιόμενο ωράριο τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. 

Το ρεβεγιόν 

Ειδικά για το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ωστόσο, θα υπάρξουν ορισμένες εξαιρέσεις, καθώς το ωράριο λειτουργίας της εστίασης θα ισχύσει έως τις 2.00 το πρωί, αντί για τις 00.00.  

Ωστόσο, και πάλι, κατά τη διάρκεια του ρεβεγιόν δεν θα επιτρέπονται οι όρθιοι πελάτες, τα τραπέζια θα είναι έως έξι ατόμων και θα απαγορεύεται η μουσική. 

Επιπλέον, απαγορεύεται κάθε ιδιωτικό πάρτι, είτε σε δημόσιο είτε σε μισθωμένο χώρο.

Κυρίαρχη η Όμικρον 

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίαρχη στην κοινότητα. Ο υπουργός τόνισε ότι τα εμβόλια καλύπτουν τη νέα μετάλλαξη και κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί, ενώ σημείωσε ότι η εμβολιαστική κάλυψη έχει αυξηθεί κατά 10 μονάδες το τελευταίο διάστημα. Το ποσοστό άνω των 60 ετών που έχει κάνει την αναμνηστική δόση ή έχει κλείσει ραντεβού υπερβαίνει το 90%.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι όποιος έχει το παραμικρό σύμπτωμα ή έχει εκτεθεί σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό, θα πρέπει να συμπεριφέρεται ως φορέας. Στα οικογενειακά τραπέζια θα πρέπει να γίνονται τεστ.

Αυτή τη στιγμή πλήττονται κυρίως οι νεότερες γενιές, 18-30 ετών, όπως είπε, που κατά βάση νοσούν ασυμπτωματικά.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News