Κοινωνία Κυριακή 9/01/2022, 15:04
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Εφοδιάστηκαν με self test για όσους δεν πήραν από το φαρμακείο

Σχολεία: Εφοδιάστηκαν με self test για όσους δεν πήραν από το φαρμακείο

Ολοκληρώθηκε ο εφοδιασμός των σχολικών διευθύνσεων σε όλη τη χώρα με έξτρα self test από το απόθεμα του κράτους, για να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών που δεν μπόρεσαν να τα προμηθευτούν δωρεάν από τα φαρμακεία. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπολογίζεται ότι υπάρχει πενταπλάσιο απόθεμα σε κάθε σχολική μονάδα από τον αριθμό των δικαιούχων που δεν έλαβαν τεστ. Δηλαδή πάνω από 1 εκατομμύριο τεστ στις σχολικές μονάδες της χώρας έναντι 200.000 (12%) μαθητών και εκπαιδευτικών που φαίνεται ότι δεν έχουν λάβει τα τεστ τους.

Παράλληλα, οι δήμοι προχωρούν σε αγορά πρόσθετων τεστ για κάθε σχολική μονάδα, ώστε να προμηθεύσουν μέσω των σχολικών επιτροπών αν τυχόν παρουσιάσουν κενά. 

Υπενθυμίζεται ότι για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων προβλέπεται ένα επιπλέον self test, καθώς αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να διενεργηθούν τρία self test, αντί για δύο.

Για τις επόμενες εβδομάδες ισχύουν τα δύο self test που γίνονταν και προηγουμένως, δηλαδή έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο, την Τρίτη και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, όλο το τμήμα θα υποβάλλεται σε έλεγχο, και όχι μόνο οι μαθητές που κάθονταν κοντά στο κρούσμα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ κάθε μέρα για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο rapid και ένα self test σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self test την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν σύνολο 3 self test δωρεάν εκείνες τις ημέρες.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ανοίγουν αύριο τα σχολεία: Τι προβλέπεται για τεστ και κρούσματα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News