Κοινωνία Τρίτη 4/01/2022, 07:37
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Ανοίγουν με περισσότερα τεστ – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Σχολεία: Ανοίγουν με περισσότερα τεστ – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Σήμερα, στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αποτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση και να εισηγηθεί για το άνοιγμα των σχολείων. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης οι υπουργοί Υγείας Θάνος Πλεύρης και Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα κάνουν δηλώσεις.

Όπως είχε αναφέρει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η βούληση και η αρχική θέση, είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, αλλά με πιθανή επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, προκρίνεται η λύση του αυξημένου testing, καθώς το σενάριο για τη διενέργεια rapid test που έπεσε στο τραπέζι φαίνεται να «υποχωρεί». 

Στο πλαίσιο αυτό, η λύση που εξετάζεται είναι να αυξηθούν από δύο σε τρία τα self test που γίνονται εβδομαδιαίως στους μαθητές αλλά και να αυστηροποιηθεί το πρωτόκολλο σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων που απαιτείται για να κλείσει ένα τμήμα. Στο τραπέζι είναι να μειωθεί στο 30% (από 50%) το ποσοστό των κρουσμάτων σε μια τάξη, προκειμένου να εισέλθει σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News