Κοινωνία Κυριακή 26/12/2021, 14:21
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: Διευρύνονται τα κριτήρια χορήγησης των μονοκλωνικών

Κορωνοϊός: Διευρύνονται τα κριτήρια χορήγησης των μονοκλωνικών

Τη διεύρυνση των κριτηρίων χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων έκανε γνωστή σε ανάρτησή της στο Twitter η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Ειδικότερα, η υπουργός αναφέρει ότι τα κριτήρια έχουν διευρυνθεί από την επιτροπή και χορηγούνται τόσο σε νοσηλευόμενους όσο και μη νοσηλευόμενους ασθενείς με ήπια-μέτρια νόσο, ενώ σημειώνει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνταγογράφηση είναι να υπάρχει αναρτημένο το μοριακό τεστ στο μητρώο covid.

«Για τους συναδέλφους μου γιατρούς που θέλουν να συνταγογραφήσουν μονοκλωνικά αντισώματα για ασθενείς με covid-19: Τα κριτήρια έχουν διευρυνθεί από την επιτροπή και χορηγούνται τόσο σε νοσηλευόμενους όσο και μη νοσηλευόμενους ασθενείς με ήπια-μέτρια νόσο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συνταγογράφηση είναι να υπάρχει αναρτημένο το μοριακό τεστ στο μητρώο covid» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα των μονοκλωνικών αντισωμάτων συζητήθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση των ειδικών επιστημόνων, όπου αποφασίστηκε η διεύρυνση των κριτηρίων χορήγησης.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News