Κοινωνία Τετάρτη 14/10/2020, 09:33
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Παγώνη: Οι διαφορές Covid19- γρίπης

Πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης, τόνισε η κ. Παγώνη. Το εμβόλιο για Covid-19 αργεί.

Απίθανο σενάριο χαρακτήρισε τα περί 1.000 και 2.000 κρουσμάτων ημερησίως η Ματίνα Παγώνη, αλλά προειδοποίησε ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαλαρώσουμε στις γιορτές. «Δεν μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, αυτό σημαίνει συνωστισμός. Αλλαγή χρονιάς μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας» σχολίασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τη διασπορά του κορωνοϊού η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά.

«Ρεβεγιόν μπορούμε να κάνουμε μόνο με διψήφια νούμερα (κρουσμάτων), αν προσπαθήσουμε μπορούμε να πετύχουμε διψήφια νούμερα» σχολίασε η κ. Παγώνη, ενώ υπογράμμισε ότι τα πράγματα παραμένουν εξαιρετικά δύσκολα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Όπως εξήγησε όταν είναι ο ένας πάνω στον άλλο, έχουμε πηγή μετάδοσης. Τόνισε δε πως καλό θα είναι να μένουν ανοιχτά τα παράθυρα τόσο στα μέσα μεταφοράς όσο και στο σπίτι και επανέλαβε την ανάγκη να φοράμε μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό. 

Όπως είπε η μάσκα θα βοηθήσει και πολύ και για τη γρίπη και τις άλλες ιώσεις. Αναφερόμενη στις διαφορές γρίπης- Covid σημείωσε: «Τα συμπτώματα γρίπης – COVID είναι ιδία περίπου. Στη γρίπη είναι λίγο διαφορετικά, απλό συνάχι, δεν έχουμε δύσπνοια. Στον COVID αναπτύσσεται πυρετός πάνω από 38, αλλά ξεκινάει με δέκατα, κάποιος δεν το συνειδητοποιεί αμέσως». Συνέστησε δε σε όλους να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης, αφού εκείνο για τη νόσο Covid-19 αργεί. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News