Κοινωνία Τετάρτη 14/10/2020, 08:43
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Unsplahs

Η αυξητική πορεία των κρουσμάτων καθιστά πλέον υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας αλλά και σε εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό σε όλη τη χώρα και ανεξαρτήτως επιπέδου συναγερμού. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη για την προστασία όλων.

Μάλιστα, ο κ. Χαρδαλιάς παρότρυνε τους πολίτες να φορούν τη μάσκα ακόμα και σε χώρους εστίασης, όταν φυσικά δεν γευματίζουν, λαμβάνουν το δείπνο τους ή πίνουν το ποτό τους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε τη μάσκα παντού, τόσο σημαντικότερο είναι για την προστασία τη δική μας και των γύρω μας». 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 408 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 23.060. Παράλληλα, χθες ανακοινώθηκαν και έξι νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυματων από τη νόσο Covid-19 στα 462. Η Αττική παραμένει στο «κόκκινο», αν και ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει να σταθεροποιείται, όπως δήλωσε ο ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης. Όπως σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης, ο Οκτώβριος θα είναι ένας δύσκολος μήνας όσον αφορά την εξέλιξη της νόσου στη χώρα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News