Κοινωνία Κυριακή 11/10/2020, 22:36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυστηρότεροι κανόνες στην εστίαση για τις περιοχές υψηλού κινδύνου

φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο 50% της πληρότητάς της θα λειτουργεί από αύριο η εστίαση, σε όσες περιοχές της χώρας έχουν χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση του κορωνοϊού. Ο μέγιστος αριθμός των ατόμων σε κάθε τραπέζι περιορίζεται στους 4 και προβλέπονται αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Ακόμή τα καταστήματα θα παραμένουν κλειστά από τις 12 τη νύχτα μέχρι τις 5 το πρωί και προβλέπεται αναλογία τετραγωνικών μέτρων ανά άτομα σε χώρους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σημειώνει: «Από αύριο στις περιοχές υψηλού κινδύνου ‪covid19.gov.gr/covid-map/‬ εφαρμόζονται ενδεικτικά: 1) στην εστίαση 50% πληρότητα, 4 καθήμενοι, αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, ‪00:00-05:00‬ κλειστά 2) αναλογία τμ/άτομα σε χώρους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων κ.λπ».

 «Έχουμε υποχρέωση όλοι μας να οδηγήσουμε τις περιοχές υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε ηπιότερο επίπεδο, προκειμένου να βγούμε από την κρίση με ασφάλεια. Η υπευθυνότητα όλων μας θα κρίνει την απόδοση των μέτρων», τόνισε ο κ. Σταμπουλίδης σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News