Κοινωνία Σάββατο 12/12/2020, 07:56
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βροχερός ο καιρός σήμερα και αύριο

Βροχερός ο καιρός σήμερα και αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει σήμερα η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική προβλέπεται συννεφιά με τοπικές βροχές κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρα ισχυρές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 και τις πρώτες πρωινές ώρες 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Για αύριο, Κυριακή, η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, βαθμιαία τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις απογευματινές ώρες.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News