Κοινωνία Πέμπτη 10/12/2020, 07:03
ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και ισχυρές καταιγίδες

Βροχές και ισχυρές καταιγίδες

Bροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τα βορειοδυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ ενώ βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 5 με 7 με περαιτέρω εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται και στη Θεσσσαλονίκη. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις στα δυτικά, με τοπικές βροχές και βαθμιαία στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες, που από αργά το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια θαλάσσια -παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας κυρίως από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία νότιοι, στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News