Κοινωνία Τετάρτη 1/12/2021, 10:42
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΕΔ: Εκπνέει η προθεσμία του προγράμματος για ανέργους στις Περιφέρειες Δ. Ελλάδας και Ηπείρου

ΟΑΕΔ: Εκπνέει η προθεσμία του προγράμματος για ανέργους στις Περιφέρειες Δ. Ελλάδας και Ηπείρου

Την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021, είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων επιχειρήσεων για τις εναπομείνασες θέσεις του προγράμματος απόκτησης 7μηνης εργασιακής εμπειρίας ανέργων 18-30 ετών με 100% επιδότηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας (250 θέσεις) και Ηπείρου (150 θέσεις), όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΔ. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει ήδη καλυφθεί το 75% από τις συνολικά 1.600 θέσεις που προκηρύχτηκαν, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία, να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και να προετοιμαστούν για ένταξη στην αγορά εργασίας.

Σημειώνεται, ότι ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, ηλικίας 18-30 ετών, απόφοιτοι οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας και η ανάσχεση της διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού.

Να σημειωθεί επίσης ότι το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 10,5 εκατ. ευρώ, διαρκεί 7 μήνες και ο ΟΑΕΔ καταβάλλει στους ωφελουμένους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο καθαρό μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Οι επιχειρήσεις εντάσσονται ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους, ως εξής:

ΟΑΕΔ: Εκπνέει η προθεσμία του προγράμματος για ανέργους στις Περιφέρειες Δ. Ελλάδας και Ηπείρου-1

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχει προβεί η επιχείρηση σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας στο 3μηνο πριν από την υποβολή της αίτησης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News