Κοινωνία Τρίτη 9/11/2021, 11:09
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Κεραμέως: Καμία συζήτηση για αναστολή λειτουργίας των σχολείων

Κ. Κεραμέως: Καμία συζήτηση για αναστολή λειτουργίας των σχολείων

Τα σενάρια περί επικείμενου κλεισίματος των σχολικών μονάδων διέψευσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υφίσταται «καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων».

Η κ. Κεραμέως ευχαρίστησε την εκπαιδευτική κοινότητα για την «εξαιρετική τήρηση των μέτρων» για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Η ίδια διευκρίνισε πως «κλειστά είναι μόλις έξι τμήματα στα πάνω από 80.000» και πως το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ξεκαθάρισε πως «τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά».

«Πράγματα που διαβάζουμε στο διαδίκτυο για τοπικά ή γενικά lockdown ή περί κλεισίματος σχολείων δεν έχουν καμία σχέση με τις προθέσεις της κυβέρνησης… Lockdown δεν πρόκειται να ξαναγίνει» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Τα ποσοστά των κρουσμάτων στα σχολεία είναι πολύ λιγότερα από αυτά που είχαμε υπολογίσει όταν καταρτίζαμε τα πρωτόκολλα».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News