Κοινωνία Τρίτη 19/10/2021, 12:05
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έργα 4,5 εκατ. σε σχολεία της Αθήνας για τη διευκόλυνση πρόσβασης μαθητών με αναπηρία

Έργα 4,5 εκατ. σε σχολεία της Αθήνας για τη διευκόλυνση πρόσβασης μαθητών με αναπηρία

Σε εφαρμογή βρίσκεται το σχέδιο του δήμου Αθηναίων για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των μαθητών με αναπηρίες στους σχολικούς χώρους. Με την ολοκλήρωση της παρέμβασης, συνολικά 257 σχολικές μονάδες και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα της πόλης θα αποκτήσουν ράμπες και WC, κατάλληλα για ΑμΕΑ. Σύμφωνα με τον δήμο Αθηναίων, το έργο αναβάθμισης των σχολικών μονάδων έχει ως στόχο να κάνει καλύτερη την καθημερινότητα των παιδιών με αναπηρίες μέσα στο εκπαιδευτικό τους περιβάλλον.

Βάσει του σχεδιασμού σε σχολικά συγκροτήματα που, βάσει μελέτης, δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση ειδικών ραμπών, θα κατασκευαστούν συνολικά 131 ηλεκτροκίνητα αναβατόρια, ανελκυστήρες και φορητές κινητές ράμπες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη πρόσβαση στο σύνολο των χώρων του σχολείου.

Η αρχή έγινε από το 2ο Ειδικό Δημοτικό και 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αθηνών επί της οδού Αριστάρχου, καθώς και από το 113ο Νηπιαγωγείο της Αθήνας στην οδό Ταϋγέτου, όπου οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου παρέδωσαν προς χρήση τις αναβαθμισμένες σχολικές μονάδες. Μέσα στο επόμενο δίμηνο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σε 15 ακόμη σχολεία του Δήμου Αθηναίων.

Το έργο προϋπολογισμού ύψους 4,5 εκατ. ευρώ, που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο με χρονικό ορίζοντα 18 μηνών, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και από ιδίους πόρους.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News