Κοινωνία Σάββατο 18/09/2021, 20:50
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πορεία στο Κερατσίνι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Συμπληρώθηκαν οκτώ χρόνια

Πορεία στο Κερατσίνι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Κερατσινίου πραγματοποίησαν το απόγευμα μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, θέλοντας να τιμήσουν την μνήμη του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013. 

Με κεντρικό σύνθημα «8 χρόνια. Μην τους φοβάσαι, στον φόβο σου ποντάρουν», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Παύλου Φύσσα, αφήνοντας λουλούδια στο μνημείο του νεαρού, εκεί δηλαδή όπου δολοφονήθηκε. 

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το Μπλόκο της Κοκκινιάς.  

Πορεία στο Κερατσίνι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα-1

Το «παρών» έδωσε και η μητέρα του Παύλου, Μάγδα Φύσσα, η οποία δήλωσε τα εξής: 

«Δεν τελειώσαμε με το φασισμό. Βάλαμε μια εγκληματική οργάνωση, τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή, αλλά ο φασισμός είναι εκεί έξω και οι ψηφοφόροι επίσης. Σήμερα είναι μία πολύ δύσκολη μέρα, όχι μόνο λόγω της επετείου από τη δολοφονία του παιδιού μας , αλλά γιατί κηδέψαμε τον δικό μας άνθρωπο, τον στυλοβάτη μας, τον Ανδρέα Τζέλλη, κορωνίδα των δικηγόρων που πολέμησαν τη Χρυσή Αυγή. Ο φασισμός είναι εκεί έξω, ένα κομμάτι του είναι στη φυλακή». 

Πορεία στο Κερατσίνι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα-2

Υπενθυμίζεται ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τη Χρυσή Αυγή, η ηγεσία της οποίας καταδικάστηκε σε ποινές πολυετούς φυλάκισης, με την οργάνωση να χαρακτηρίζεται ως εγκληματική.   

Παρόμοιες εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήσεις και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News