Κοινωνία Σάββατο 18/09/2021, 13:07
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Η δολοφονία αποτέλεσε τη βασική αφορμή για να ξεδιπλωθεί η παράνομη δράση μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη πρωτοκλασάτα στελέχη της, πρώην βουλευτές της και ο αρχηγός της Νίκος Μιχαλολιάκος.

«Οκτώ χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε. Τιμούμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, που με τη θυσία του άνοιξε το δρόμο για την καταδίκη των νεοναζί» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά σε όσους αγωνίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουν να αγωνίζονται για να σταλούν οριστικά η ιδεολογία του μίσους και όσοι την εκπροσωπούν εκεί που πραγματικά ανήκουν, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «οι αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος και η εμβληματική παρουσία της Μάγδας Φύσσα όλα αυτά τα χρόνια οδήγησαν στην ιστορική καταδίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης και αποτελούν οδηγό για τους αγώνες του μέλλοντος».

«Όσο ο φασισμός, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία επιχειρούν να εμφανιστούν με άλλο μανδύα και σε άλλα κόμματα ως “σοβαρή Χρυσή Αυγή”, ο αγώνας για μια κοινωνία δημοκρατίας, ισότητας και αλληλεγγύης παραμένει πάντα επίκαιρος» προστίθεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News