Κοινωνία Σάββατο 18/09/2021, 13:07
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Η δολοφονία αποτέλεσε τη βασική αφορμή για να ξεδιπλωθεί η παράνομη δράση μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη πρωτοκλασάτα στελέχη της, πρώην βουλευτές της και ο αρχηγός της Νίκος Μιχαλολιάκος.

«Οκτώ χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε. Τιμούμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, που με τη θυσία του άνοιξε το δρόμο για την καταδίκη των νεοναζί» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά σε όσους αγωνίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουν να αγωνίζονται για να σταλούν οριστικά η ιδεολογία του μίσους και όσοι την εκπροσωπούν εκεί που πραγματικά ανήκουν, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «οι αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος και η εμβληματική παρουσία της Μάγδας Φύσσα όλα αυτά τα χρόνια οδήγησαν στην ιστορική καταδίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης και αποτελούν οδηγό για τους αγώνες του μέλλοντος».

«Όσο ο φασισμός, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία επιχειρούν να εμφανιστούν με άλλο μανδύα και σε άλλα κόμματα ως “σοβαρή Χρυσή Αυγή”, ο αγώνας για μια κοινωνία δημοκρατίας, ισότητας και αλληλεγγύης παραμένει πάντα επίκαιρος» προστίθεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News