Κοινωνία Κυριακή 6/12/2020, 13:57
ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Επεισόδια και συλλήψεις σε Χανιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα

Επεισόδια και συλλήψεις σε Χανιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα

Με επεισόδια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας «σημαδεύτηκε» η φετινή επέτειος 12 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και παρά την εντολή της ελληνικής αστυνομίας για την απαγόρευση στις συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων.

Εκτός από την Αθήνα, επεισόδια σημειώθηκαν σε Χανιά, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Στην Κρήτη, αστυνομικές δυνάμεις είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, καθώς  υπήρχε απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω των μέτρων για την πανδημία. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο πεζοδρόμιο απέναντι από την πλατεία άρχισαν να συγκεντρώνονται πολίτες που κρατώντας δύο πανό επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία παρά τις συστάσεις των αστυνομικών αρχών.  

Όταν η ομάδα των πολιτών επιχείρησε να πραγματοποιήσει την πορεία, αστυνομικοί κινήθηκαν προς αυτούς πετώντας δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης και αποσπώντας τους ένα πανό.

Στη Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον 15 άτομα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες 30, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία πριν από λίγο μπροστά από το Γαλλικό Ινστιτούτο στη Λεωφόρο Στρατού, στη Θεσσαλονίκη.

Τα άτομα φώναξαν συνθήματα, πέταξαν τρικάκια για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου και για λίγο άνοιξαν ένα πανό, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Στις έρευνες που πραγματοποίησε η αστυνομία στη γύρω περιοχή, κατά πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε μία προσαγωγή.

Στην Πάτρα, δεκάδες αντιεξουσιαστές είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου, αλλά λόγω της ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο κέντρο αναγκάσθηκαν να μετακινηθούν στο Νότιο Πάρκο, αιφνιδιάζοντας αρχικά την ΕΛ.ΑΣ. Στη συνέχεια ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν στο σημείο “μπλοκάροντας’ την μετακίνησή τους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News