Κοινωνία Κυριακή 6/12/2020, 12:15
ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Συλλήψεις στα Εξάρχεια

Συλλήψεις στα Εξάρχεια

Σε προσαγωγές περισσότερων από 15 ατόμων που ήταν συγκεντρωμένα στην πλατεία Εξαρχείων προχώρησε πριν από μία περίπου ώρα η Ελληνική Αστυνομία. Τα άτομα αυτά πρόκειται να οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ. Η ένταση στα Εξάρχεια προκλήθηκε με αφορμή την επέτειο 12 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Προς αποφυγήν επεισοδίων, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή των Εξαρχείων, γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και στο κέντρο της Αθήνας.

Διαδηλωτές από φοιτητικούς συλλόγους κλείστηκαν σε κτήριο στη Στοά Φέξη για να αποφύγουν πιθανές συλλήψεις μετά το τέλος της πορείας διαμαρτυρίας για την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Είχαν προηγηθεί το βράδυ του Σαββάτου δύο επιθέσεις κατά αστυνομικών έχουν σημειωθεί από χθες το βράδυ στον Άλιμο και στον Κολωνό. Στο δεύτερο περιστατικό, μάλιστα, τέσσερις άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ απαγορεύονται από τα ξημερώματα της Κυριακής οι κοινωνικές συναθροίσεις με περισσότερα από τέσσερα άτομα, ενώ κλειστοί παραμένουν πολλοί σταθμοί του μετρό, μεταξύ των οποίων οι σταθμοί Αττική, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Βικτώρια και Σεπόλια.

Κλειστοί και σταθμοί του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, ενώ όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης έχουν διακοπεί και τα δρομολόγια του τραμ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News