Κοινωνία Σάββατο 5/12/2020, 19:53
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φούρνων

Φωτ. Visit Greece

Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φούρνων Κορσεών, Γιάννης Μαρούσης.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1950. Μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας, έφυγε για τις ΗΠΑ όπου ασχολήθηκε με την παραγωγή και το εμπόριο γούνας. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1976 και επεκτάθηκε σε επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Φούρνων για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές του 1995. Από το 2002 και μετέπειτα διατελούσε δήμαρχος του νησιού. 

Συλλυπητήρια στην οικογένεια εξέφρασαν τόσο ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, όσο και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΦΕ). 

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι από σήμερα φτωχότερη, καθώς έχασε ένα πολύ ικανό στέλεχος και έναν άνθρωπο με πολλή αγάπη και με πλούσιο έργο για τον τόπο του», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, ανέφερε ότι «ο Γιάννης Μαρούσης για πάνω από 20 χρόνια ήταν ένας άνθρωπος αφιερωμένος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». 

«Με τις πρωτοβουλίες του συνέβαλε με έργα στην ανάπτυξη των ακριτικών Φούρνων και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών του. Η απώλειά του είναι οδυνηρή, πρωτίστως για τη σύζυγο και τα τρία του παιδιά αλλά και τους κατοίκους της περιοχής που αγάπησε και ανέδειξε».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News