Κοινωνία Κυριακή 22/08/2021, 12:35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ύψιστο συναγερμό η Πυροσβεστική – 94.000 στρέμματα κάηκαν στα Βίλια

Ακραίος κίνδυνος φωτιάς για σήμερα

Φωτ. Intimenews

Σε ύψιστο συναγερμό παραμένει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα, με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προειδοποιεί για ακραίο κίνδυνο φωτιάς (Κατηγορίας 5), λόγω των ισχυρών ανέμων (έως 5 μποφόρ).

Άλλωστε, οι πρόσφατες πυρκαγιές σε Βίλια και Κερατέα Αττικής, οι οποίες ακολούθησαν των μεγάλων μετώπων σε Εύβοια και Βαρυμπόμπη, δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό σύστημα Copernicus, η καμένη έκταση στη Δυτική Αττική ξεπέρασε τα 94.000 στρέματα, ενώ στην Κερατέα υπερέβη τα 5.300 στρέμματα. Σ’ αυτόν τον απολογισμό, πρέπει να προστεθούν τόσο τα καμένα σπίτια και οι καμένες αποθήκες όσο και τα καμένα ή τραυματισμένα ζώα. 

https://twitter.com/defis_eu/status/1429391002075271170
 
Όσον αφορά ειδικά την πυρκαγιά στα Βίλια, η οποία έσβησε μετά από πέντε ολόκληρες ημέρα, τη φύλαξη του μετώπου έχουν αναλάβει σχεδόν αποκλειστικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις από την Πολωνία και την Ρουμανία.

Μάλιστα, οι συνολικά 285 πυροσβέστες των δύο χωρών (συν 74 οχήματα) παρέμειναν στην Ελλάδα με δική τους πρωτοβουλία, παρότι το έργο τους τυπικά έχει ολοκληρωθεί. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News